Кизилос бил несъстоятелен, затова не е бил одобрен за ЦСКА


Кизилос бил несъстоятелен, затова не е бил одобрен за ЦСКА

3207 0

Александър Тодоров говори пред TV7 за случващото се в ЦСКА. Той коментира и появата на английския бизнесмен Дениз Кизилос, който гръмко обяви, че във вторник взима ЦСКА.

Истина е, че Дениз Кизилоз искаше ЦСКА. Той беше в България в продължение на четири дни. Заведох го на стадиона, разгледа базата, остана очарован, че има стадион в центъра на столицата, в парка. Той беше много ентусиазиран, беше готов да инвестира не само в отбора, но и в базата. Ако се подходи сериозно към него, има шанс той да помогне. Дори самият изготвен договор гарантираше, че чак след превеждане на 640 хил. евро, най-належащи, ще му се прехвърли мажоритарния дял.

Според Ивайло Манджуков отказът идва понеже не било сигурно, че Кизилоз е състоятелен. Но как може да се действа така, като другата алтернатива е фалит? Още повече, че той щеше да даде средствата предварително. По-тежко от фалит и заличаване на дружеството няма. Съмнявам се някой да даде 640 хил. евро ей така, това не е малка сума. Защо да ги дава, за да мине и замине и да си тръгне".

Също така Тодоров не може да си обясни защо е бил пожертван Стойчо Младенов, а в същото време обясни, че високата заплата на треньора била оправдана.

"Не знам защо пожертваха Стойчо Младенов. На новогодишното тържество Петър Манджуков изрази становището си, че заплатата на Младенов е била голяма. Но аз съм на друго мнение – към този момент само двама или трима души могат да бъдат треньори на ЦСКА. Стойчо, Любо Пенев и Ицо Стоичков.

Да ме извиняват другите треньори, но това са тримата, които могат да държат отбора на ниво. Те имат сходни и високи финансови изисквания, което е и правилно. Любо Пенев може да остане, но ако има отбор. . В крайна сметка може да се окаже така, че самите футболиста да си стегнат багажа и да си тръгнат", допълни Тодоров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички