"Като паднехме, ни чакаше с торти": Бивш ас на ЦСКА с култово признание за Гриша Ганчев


"Като паднехме, ни чакаше с торти": Бивш ас на ЦСКА с култово признание за Гриша Ганчев
Снимка: LAP.bg

10047 0

Бившият играч на ЦСКА - Момчил Цветанов, помни един от най-романтичните периоди в "червената" история, основна част от който беше и самият  той.

Настоящият нападател на Крумовград акостира на "Българска армия" през лятото на 2015-а година. Той напусна посока Верея само година по-късно, но малко преди да го стори, завърши сезон 2015/16 г. по начин, който ще се помни вечно в "армейския" фолклор. 

Водени от Христо Янев 31-кратните шампиони триумфираха в турнира за Купата на България със състав, сформиран изцяло от българи, играещ във "В" група. За това Цветанов и до ден днешен е изключително признателен на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев.

Още: Оприличиха Нестор Ел Маестро със злодей от анимационен филм и го нарекоха "Срам и позор за ЦСКА"

Какво каза той?

"Благодаря на г-н Гриша Ганчев, че ми даде път във футбола. Имали сме много случки с Гриша Ганчев. Разбира се, че поддържаме връзка с него. Пиша му всеки път, когато има имен ден или рожден ден. Такъв човек не трябва да се забравя и трябва да му дадеш нужното уважение", започна Цветанов пред "Спортал" и продължи, спомняйки си историческия сезон.

"Престоят ми в ЦСКА беше отличен. Направихме това, за което бяхме селектирани. Изпълнихме целите си докрай. Кой футболист не иска да играе за ЦСКА в А група пред пълен стадион? Просто имахме разминавания с ръководството и реших да кажа, че искам да търся щастието си на друго място", добави той, отличавайки двама бивши наставници на "червените".

Още: ЦСКА излезе с позиция относно вълнуващия "червените" фенове въпрос "Фернандо Каранга"

"Много са треньорите, с които съм работил. Като започнеш с величия като Любослав Пенев, Христо Стоичков, Красимир Балъков, минем през Бруно Акрапович, млади специалисти като Тунчев. Двама са треньорите, които са ми направили най-силно впечатление и това са Любо Пенев и Бруно Акрапович. Говоря откъм дисциплина, работа и това, че са директни към всеки един футболист", каза крилото. Той продължи с любопитни подробности относно боса на ЦСКА.

"Като паднехме, ни чакаше с торти"

"Гриша Ганчев беше много строг към всички. Изискваше много от нас и беше недоволен, дори когато сме победили. Той знаеше, че можем много повече. Имаше доста случки, в които когато не сме играли хубаво или сме паднали, той ни чакаше с торти.

Вкарваше ни в съблекалнята, за да ни почерпи. Когато за първи път ми се случи, аз очаквах да бъде нещо страшно, обаче гледам, че има торти. Казваше ни: 'Айде сега, вземете по едно парче торта за това представяне. Да хапнете хубаво, да се подсладите'. С г-н Крушарски и г-н Ганчев съм имал най-топла връзка, която поддържам", завърши Момчил Цветанов.

Ярост или просто... глупост? Червеният картон на Амос Юга от ЦСКА под лупа (ВИДЕО)

Нестор Ел Маестро разкри какво се случва в ЦСКА: Трансферът на Назон, ситуацията с Каранга и още

ЦСКА не преодоля ирански Трактор за втора загуба в Турция, Амос Юга отново бе изгонен (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички