Кадърен финансист заменя Сашо Тодоров в ЦСКА


Кадърен финансист заменя Сашо Тодоров в ЦСКА
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

3802 1

Очакваната рокада на върха в ЦСКА ще доведе до кардинални промени в ръководните органи ма клуба. Новината, която Sportline.bg публикува преди няколко дни, бе потвърдена от вестник "Тема Спорт". Изданието разполага с повече информация за личността, която ще смени Александър Тодоров на поста изпълнителен директор, след като Юлиян Инджов стане мажоритарен собственик на ЦСКА и управлява заедно с Ивайло Манджуков.

Става въпрос за негово много доверено лице, което не е популярно в спортните среди. Кандидатът е специалист в областта на финансите и мениджмънта. Той не е свързан с футбола, но и ролята му ще е да контролира паричните потоци в ЦСКА, а не да се занимава с отбора, за който ще има друг отговорник. Възможно е новият директор да бъде назначен още през тази седмица, като той ще надзирава и вътрешния одит на клуба. Такъв изисква Инджов, за да е сигурен, че дълговете, обявени от Томов, отговарят на истината.

Най-вероятно до лятото настоящият изпълнителен директор Александър Тодоров ще запази поста си, като ще го съвместява с човека на Инджов, но след това ще бъде освободен.

За вакантната в момента длъжност на спортния директор ще бъде назначен капитанът на отбора Валентин Илиев, като се коментира и още едно име.

Гарантирано промени ще настъпят не само в Управителния и Надзорния съвет, но и на много други длъжности. От УС ще бъдат освободени Бойко Ноев, който е шеф на стадиона и доверено лице на Томов, както и Иво Котев, който бе дясната ръка на Стойчо Младенов. Пресаташето Иван Ченчев и международникът Владимир Рупов също ще се разделят с постовете си.

Чистката ще засегне и други служители. Ще бъде подменен изцяло и юридическият екип на ЦСКА. Място в Управителния съвет пък най-вероятно ще получи синът на Юлиян Инджов - Деян. От Надзорния съвет ще бъде отстранен митичният Вехби Малкоч, за когото не е ясно какво свърши от лятото на 2013 г. досега.

Томов, който поиска да остане председател на НС, едва ли ще получи тази възможност. Ако Инджов встъпи във власт през тази седмица, играчите ще получат дължимите им заплати и бонуси.

До края на месеца трябва да бъдат платени и над 1 милион лева, за да получи ЦСКА лиценз за евротурнирите и "А" група през следващия сезон. Част от задълженията ще бъдат разсрочени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички