Янев: Ако държавата и БФС искат да помогнат, биха го направили с лекота


Янев: Ако държавата и БФС искат да помогнат, биха го направили с лекота
Снимка: БГНЕС

1401 0

Наставникът на ЦСКА Христо Янев коментира спекулациите около бъдещето на „червените“, както и санкцията, която ФИФА наложи на клуба. Янев сподели, че ако държавата и Българския футболен съюз имат желание да помогнат на ЦСКА, това може да стане много лесно.

„Неприятни са тези информации, с които трябва да се борим всеки ден. Но сме приели положението, в което се намираме, и чакаме решение, което да ни даде спокойствие и сигурност. Оттам-нататък нашата работа е да бъдем на 100%, когато излезем на терена“, заяви Янев и добави: „Ако държавата и футболният съюз искат да помогнат на ЦСКА, биха го направили с лекота. Отборът има нужда от помощ и това не е нещо ново. Отборът е институция в България. Виждаме световни примери как държавата им помага и те излизат заедно от трудната ситуация, за да могат да са на мястото, на което трябва да бъдат. Кой доведе клуба дотук? Предишните ръководители. В последните 10 години клубът е бил управляван по безхаберен начин и ситуацията е именно заради тях“

Христо Янев сподели и впечатленията си относно работата на Гриша Ганчев в клуба: „Гриша Ганчев милее за ЦСКА и дава най-доброто от себе си. Трябва да го знаете. Той прави ЦСКА не само да съществува, а и да бъде топ отбор, който всички познават. Оптимист съм за бъдещето на клуба иначе нямаше да бъда тук.", сподели Янев пред bTV.

Наставникът похвали футболистите си за старанието и добрата игра, но е категоричен, че не трябва да изпадат в прекалена еуфория: „Доволен съм от момчетата – старанието и желанието им е похвално. Така трябва да продължаваме и да сме здраво стъпили на земята. Нека да има еуфория в мачовете. Тя ни държи концентрирани и ни дава стимул за работа. Важното е да сме здраво стъпили на земята“

„Качествата и старанието на момчетата прави разликата толкова голяма между ЦСКА и другите отбори на този етап. Срещу нас отборите се готвят сериозно. Трябва да ги уважаваме, но не трябва да даваме възможност на тимовете да ни огорчават.“

„Трябва да сме внимателни към играчите, да няма излишно напрежение, защото те са хора, които се изграждат и като характери. Идеите се получават в някои мачове. Не трябва да сме взискателни, за да не се получи обратният процес. Гледаме балансираме. Доволен съм абсолютно от всички. Тези момчета са тук, защото имат качества и са бъдещето на българския футбол. Искаме всеки да израства във всеки един момент“, заяви Янев.

Той за пореден път заяви, че Александър Бранеков остава в тима: "Александър Бранеков няма да напуска отбора, той е щастлив в ЦСКА. Не знам от къде излизат тези информации. Целта е ясна за всички. Сашо Бранеков обича ЦСКА - той е щастлив, че е в съблекалнята, в която е израснал. Той и всички останали искат да са тук.

Янев разкри и очакванията си от предстоящия мач срещу Нефтохимик в турнира за Купата на България.

„Нефтохимик е добър отбор, сериозен отбор. Отбор от по-горна дивизия, професионално ниво. Това е тим с по-голямо самочувствие от нас. Ще подходим сериозно и ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме хората по стадиона. Искаме да продължим напред. Младите момчета имат голям потенциал, но гледаме мач за мач. Натискът върху тях обаче трябва да бъде премерен и да сме реалисти. Ние сме отбор от В група, колкото и да е болно това нещо“.

Двубоят е утре от 18:45 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички