Изгоненият от Гриша Ганчев Борис Галчев си спомни за голям скандал, замеси Левски и Лудогорец


Изгоненият от Гриша Ганчев Борис Галчев си спомни за голям скандал, замеси Левски и Лудогорец
Снимка: БГНЕС

7251 0

Един от любимците на феновете на ЦСКА - Борис Галчев, не съумя да завърши своята кариера в любимия клуб. Преди години "Марадоната от Добринище" беше лидер на "червените" в един от най-тежките периоди в историята им.

Скандалът

Малко по-късно обаче той бе "зачеркнат с дебелия флумастер" от собственика на тима Гриша Ганчев. До това се стигна след изказване на настоящия наставник на Банско по адрес на чужденците на "Българска армия".

Той индиректно обвини част от тогавашните си чуждестранни съотборници в липса на достатъчно качества, за да са футболисти на 31-кратните шампиони. Това от своя страна вбеси боса, който го изгони. 

Какво помни Галчев от този момент?

"Никога не ми е било неприятно, винаги съм казвал каквото мисля. Нито съм нападнал чужденците, нито нищо. Това интервю съм го гледал хиляди пъти. Казах, че Лудогорец имат добри чужденци, което не е тайна за никого. Виждате и в момента какво правят. По тази причина бях изгонен. Приех го нормално, макар че само в България може да стане това. Ние 30 години копаем дъното, както каза Мъри онзи ден. И слизаме още надолу, под дъното", започна сърцатият бивш полузащитник и продължи.

"От дете съм фен на ЦСКА. Като юноша на Пирин винаги ще има място и за този клуб в сърцето ми. Той е емблема на Благоевград. Когато съм в агитката на ЦСКА, избягвам да привличам вниманието, маскирам се. Приятно е обаче като те поздравяват. Не обичам вниманието, но понякога това е хубаво. Моята дъщеря е ЦСКА-рка", добави той и обърна внимание на актуалните теми около "червените".

"ЦСКА има някаква надежда със стадиона. За мен Лудогорец е вреден, но успехите не можем да им ги вземем. Различно е една кола да я купиш за 1 млн. евро и друга за 100 000 евро. Като връщам лентата назад, в ЦСКА и Левски играеха по 7-8 българи. Вижте сега как е. Нека има чужденци, но те да бъдат като Мораеш, Зику, Платини. Вижте Черно море как го правят. ЦСКА, Левски и Лудогорец не могат без чужденци, но по-малките отбори могат", завърши Боби Галчев.

"Мардоната от Добринище" се сети и за най-емоционалния си период с червената фланелка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички