Иво Иванов: Всички в ЦСКА работят срещу Манджукови


Иво Иванов: Всички в ЦСКА работят срещу Манджукови
Снимка: БГНЕС

3906 1

Бившият собственик на ЦСКА Иво Иванов говори по актуални теми пред "7 дни спорт".

Г-н Иванов, защо не престават нападките и обидите на Александър Томов към вас като предишни собственици на ЦСКА? Кажете истината - има ли нещо, което сте скрили от Томов, когато той е получавал ЦСКА?

- Направих голямо интервю за Крум Савов. След това, вместо някой от ЦСКА да каже: това е вярно, това не е вярно, Сашо Томов каза: „Съд. Съд до дупка”. Не само че няма съд, а няма и заведено дело. Много е лесно да се изхвърлиш като коч по месечина, че ще съдиш някого, и да избягаш от отговорите. Сашо разбира от демагогия. Той е учил в Ленинград.

Какво означава да има скрито-покрито? В момента се изкушавам да взема и да отпечатам дюдилижънса при покупката на ЦСКА. Защото това, което излиза по медиите, има две обяснения. ЦСКА го е закъсал здраво с парите и виси с лиценза. Следващия път Томов като нищо ще ни обяви за терористична организация, горе-долу като Хизбула или някоя друга. Хората не знаят. След първия сигнал има проверка от НАП, проверката е приключила с акт, в акта няма такива нарушения, ням източване, няма кражби. Този акт ще ви го предоставя. Намерих го в едно заведение.

Как в заведение?

- Ами ето така, някой си го беше забравил. Много интересни неща се случват в заведенията. Човек само трябва да вижда и чува.

И какво пише в акта?

- Че нарушения по времето, когато ние сме управлявали ЦСКА, няма. Предлагам ви да направите журналистическо разследване за парите, които трябваше да бъдат взети за Спас Делев. Ще е много интересно.

Каква е истината?

- Ами част от акционерите, с които съм разговарял, са леко смаяни, учудени са от това, което се случва.

Кажете какво се случва?

- Странни неща.

Парите платени ли са?

- Да. Поне от „Мерсин” към някъде си, да.

В пълен обем.

- Това е още по-интересно. Три дни преди плащането е направено намаление на цената с 20%. Защо? Как стават тези работи? Кой го реши?

В същото заведение преди Нова година видях двама много интересни хора, които седяха и си говореха. Това бяха синът на нашия треньор Стойчо Младенов заедно с мениджъра Лъчо Танев. Точно няколко дни, преди „да избяга” Карачанаков.

От последната пресконференция разбрах, че ЦСКА дължи 15 млн. Или аз не мога да смятам, или нещо не е наред. До колкото знам, има заведено дело от „Финметал” за 11 млн. лева, което в момента с лихвите е... един Господ знае колко е. И едно задължение към НАП - София, от 10 млн. За жалост това нещо в проспекта, където бяха предложени публичните акции, не го видях. До колкото знам и съм информиран, уволнението на счетоводния отдел е станало точно заради тази тема. Те са искали да включат тези 11 млн. в баланса. Които в момента липсват от баланса.

Това счетоводна измама ли е?

- Категорично да. Това не е счетоводна измама. Това е престъпление. Не може да имаш дело в Градския съд за 11 млн. и да ги нямаш в баланса. Може да ги оспорваш, че не ги дължиш, но не може да ги няма в баланса.

Желанието на ЦСКА да получи концесия е много хубаво. Но има две неща, които трябва да се знаят от всички. За да се стигне до концесия, има едно единствено условие - да няма публични задължения. В момента ЦСКА трябва да извади горе-долу 2 млн. към Министерството на спорта, може повече да са, и трябва да плати 10 млн. към НАП.

Те казват, че задължението към НАП е обезпечено, поради което не съществува.

- Аз имам леко съмнение, защото, доколкото знам, земята, която е обезпечена, сега е в съда. Старият и собственик и ЦСКА се съдят и засега клубът е изгубил на първа инстанция делото за земята.

Следователно парите не са обезпечени.

- Въпрос на тълкуване на юристите е, не знам.

Но дори ако се приеме, че са обезпечени, то не значи, че не съществува задължението.

- В закона е казано, че трябва да нямаш задължение.

Твърдите, че Сашо Томов е знаел за абсолютно всичко, когато е придобил ЦСКА?

- Сашо Томов е знаел всичко и той е подписал, че приема нещата във вида, в който са. За това е подписал две споразумения. С Томов съм съгласен за едно. Организирана престъпна група в ЦСКА има. И тя е вътре в момента. Мога да ви кажа и субекта на престъпление, което правят в момента. Казва се семейство Манджукови. Те в момента всички работят срещу сем. Манджукови.

Как?

- Да им вземат колкото се може повече пари и да ги излъжат. Но им свалям шапка, защото всеки, който дава пари за ЦСКА, трябва да бъде уважаван. Хората са решили да помогнат. Но просто са попаднали на странни субекти.

Те придобиват ли акции срещу тези пари?

- От какво да придобиеш акции? От един 30-милионен дълг, който не е направен от нас.

Какво ще стане, ако Манджукови спрат финансирането?

- Аз в момента, като виждам реакцията на Сашко, мисля, че нещо такова се е случило.

Защо никой не иска да разбере истината за ЦСКА?

- Истината за ЦСКА е много простичка. Има една група хора, които търсят глупак с пари. Тоя глупак трябва да даде парите и да не пита за нищо.

Вие колко пари дадохте от джоба си за ЦСКА?

- 42 млн. лв. дадохме.

И нищо не върнахте?

- Няма от къде да ги върнеш.

Значи сте били глупаци с пари?

- Така излиза. Не знам колко сме били с пари, но глупаци сме били със сигурност.

Да сте живи и здрави!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички