Иван Цветков пред договор с ЦСКА


Иван Цветков пред договор с ЦСКА

1253 0

Най-новият член на "В" група ЦСКА е на път да си осигури услугите на ветеран Иван Цветков, изненадващо информира "Стандарт".

Цветков е бил на среща с Гриша Ганчев, за да уточнят условията по евентуалното преминаване на юношата на "Пирин" на стадион  "Българска армия". Той е имал и оферти от родния "Пирин" и "Ботев", но твърде вероятно е да ги откаже и да заиграе във "В" група. Въпреки, че голмайсторът е вече на 35 години, със сигурност ще помогне на "армейците" чрез своя опит и страхотни качества по пътя им към върха във "В" група.

Самият футболист може да стане поредният, преминал през "Левски" и ЦСКА, след като вече игра за "сините". Това стана след завръщането му от Турция, а преди това игра в Холандия, където изкара дълги години.

Цветков е юноша на "Пирин", но на 17 годишна възраст е привлечен от "Хееренвен", като за холандския отбор записва 16 мача и вкарва 2 гола. След това премина във "Веендам" във втора дивизия на Холандия и там разкрива потенциала си, като бележи 18 гола във първия си сезон и 20 във втория. След страхотна си игра подписва с "Цволе" и заиграва във "Ередивизи", но за 41 мача отбелязва само едно попадение. След изпадането на "Цволе" заиграва във "Хелмонд Спорт" и там забива 19 гола. През 2005 преминава в "Спарта Ротердам", след това играе за "Сиваспорт", като вкарва 4 гола в един мач срещу "Касъмпаша".  На 4 март 2011 г. се завръща в "Пирин" и отбелязва едва за 12 мача 8 гола и е забелязан от синия гранд "Левски". През 2012 г. подписва с "Ботев".

Интересен факт е, че Цветков само преди няколко седмици се отказа от футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички