Истанбул Башакшехир наблюдава звезда на ЦСКА


Истанбул Башакшехир наблюдава звезда на ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2128 0

Фернандо Каранга не е единственият футболист на ЦСКА, който предизвиква интерес сред сериозните чужди клубове. По време на последното дерби между “червените” и Левски, завършило 1:0, в ложите на “Васил Левски” е бил един от скаутите на Истанбул Башакшехир. Той е бил в компанията на мениджъра Несим Нешадов и според запознати е гледал изявите на Кирил Десподов, пише "Меридиан мач".

Въпросният човек обаче е останал разочарован от нивото на футбола, продиктувано от ужасното състояние на Националния стадион. Реално в този мач нито един футболист не успя да покаже своите качества и заради това се очаква скаутът на Истанбул Башакшехир да пристигне на някой от другите завързани мачове на “червените” до края на сезона - или срещу Левски, или срещу Лудогорец.

Десподов израсна изключително много през този сезон. Всички в родния футбол знаеха за големия му потенциал, но едва след идването на Стамен Белчев бързакът от Кресна се превърна в основна и незименна част от титулярния състав на “червените”.

В момента Истанбул Башакшехир е на второ място в турското първенство, на точка зад лидера Галатасарай. В Турция обаче упорито се говори, че Чим Бом няма да получат лиценз за Европа, което означава, че вторият ще може да играе директно в групите на Шампионската лига.

Проектът на въпросния клуб е много сериозен и в него играят звезди като Емануел Адебайор, Емре Бельозоолу и Арда Туран, а преди година и половина бе привлечен и добре познатият у нас Жуниор Кайсара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички