Инджов нахлува в ЦСКА с ултиматум: "Или титла, или оставки - наши и треньорски"


Инджов нахлува в ЦСКА с ултиматум: "Или титла, или оставки - наши и треньорски"
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

2006 0

Бъдещият мажоритарен собственик на ЦСКА Юлиан Инджов нахлува в клуба с ултиматум - или титла, или оставки - на ръководството и на треньорите. Това стана ясно по време на пресконференция, на която Инджов, настоящият мажоритарен собственик на клуба Александър Томов и синът на члена на УС Петър Манджуков - Ивайло, обявиха начало на преговори за преструктуриране на акционерното дружество.

"Поискахме тази пресконференция с Ивайло Манджуков, на която желаем действително да потвърдим, че предстои преструктуриране на акционерния капитал, обяви Инджов. - И искаме да заявим основната цел на клуба. Това е първото място в шампионата. За което заявяваме, че ако спортно техническият състав и ние акционерите не направим всичко, за да я реализираме, след завършване на първенството ние ще подадем оставка и ще очакваме същото от спортно-техническия колектив".

Инджов отправи предизвикателство и към привържениците на ЦСКА. "Очакваме още в събота на мача с Берое феновете също да кажат какво искат от ЦСКА - дали шампионската титла или един последствен отбор", заяви строителният предприемач.

Той добави, че няма да има промени в треньорския състав, който води отбора. Точно обратното - шефовете настояват спортно-техническото ръководство да изпълни програмата и да реализира целта, която си е поставило. "Както от акционерите се очаква да помогнат на клуба да изкара финансово първенството и да е без проблеми с лиценза и заплатите, така и ние ще очакваме спортно-техническото ръководство и футболистите да си изпълнят тяхната задача - първото място в шампионата, заяви Инджов. - До момента не съм казвал какво мисля по отношение на бюджета. Нека и аз да го направя. По отношение на заплатите на футболистите - ако те си изпълнят поставените цели, считам, че заплатите ще са заслужени. Ако не ги изпълнят... Нормално е в бизнеса като не изпълниш една задача, да си подадеш оставката и да кажеш: "Господа, аз не можах да се справя!". А работата на акционерите е да направят така, че клубът да бъде финансово обезпечен с целия риск дори да се разделят с акциите си. Който и да е акционер, трябва да инвестира най-напред в базите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички