Играч на Уест Хям близо до ЦСКА


Играч на Уест Хям близо до ЦСКА

2374 0

Нападателят на Уест Хем Джонатан Калери е много близо до трансфер в ЦСКА, пише в. "24 часа". В момента изтича договорът му за наем в английския клуб. Той е собственост на втородивизионния уругвайски тим Депортиво Малдонадо.

Калери е роден на 23 септември 1993 г. в Буенос Айрес. Той е племенник на бившия аржентински национал Нестор Фабри. Защитникът игра на световното през 1990 г. и след това дълги години във Франция. Джонатан започва кариерата си в “Ол Бойс” - тима, от който тръгва и вуйчо му.

На 1 юли 2014 г. Карлос Бианки го привлича в гранда Бока Хуниорс. С екипа на Бока той става шампион, като бележи 10 гола в 26 мача. След това тимът прави дубъл. След това обаче Калери решава да подпише договор с уругвайския “Депортиво Малдонадо” и веднага е пратен под наем в бразилския гранд Сао Паулo. Дебютира на 3 февруари тази година в мача срещу Универсидад Католика за “Копа Либертадорес”. На 13 юли играе последния си мач за този отбор, като обявява, че е изкарал 6 прекрасни месеца. В пет мача за първенство има цели 3 точни попадения.

През август Уест Хем обяви, че е взел Калери под наем. Той дебютира на 21 август в мача срещу Борнемут. До момента има изиграни само 6 двубоя за “чуковете”, като всички са като резерва. Джонатан Калери бе и в състава на Аржентина за олимпийските игри в Рио. Там той игра и в трите мача на отбора, който изненадващо отпадна още в груповата фаза, след като остана трети след Португалия и Хондурас. Калери вкара и един гол при победата с 2:1 над Алжир.

Аржентинецът ще е вторият централен нападател в ЦСКА, след като от клуба почти са си осигурили ганаеца Рафаел Дванема от втородивизионния австрийски Аустрия (Лустенау). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички