И УЕФА наказа ЦСКА, аут е за поне година от евротурнирите


И УЕФА наказа ЦСКА, аут е за поне година от евротурнирите
Снимка: БГНЕС

1231 0

Проблемите за ЦСКА не свършват. След като клубът беше наказан от ФИФА, това направи и УЕФА, пише „24 часа“. „Червените“ са лишени с право на участие в евротурнирите за една година заради неплатена глоба от 200 000 евро.

Причината за глобата бяха финансовите лупинги на Александър Томов, който по счетоводен път се опита да изкара, че дружеството може да излезе от кризата. УЕФА обаче бе категорична, че от Борисовата градина са превишили многократно разходите си с приходите, които са обявили, и наложи санкцията.

Първоначално ЦСКА се съгласи да плати сумата, но срокът за това изтече на 30 юни и от УЕФА са пратили писмо на БФС, с което уведомяват, че армейците нямат право да участват в Европа. Вече тече и нов срок за плащането на парите, като глобата може да се плати. В противен случай санкцията дори може да бъде завишена.

За разлика от ситуацията с ФИФА, с УЕФА нещата са по-различни. Тъй като наложената санкция от европейската централа е с краен срок преди 1 юли – датата, от която клубът може да бъде обявен в несъстоятелност, от нея няма как да бъде избягано.

ЦСКА вече има нарушения по финансовия феърплей. Сега обаче, дори и да се потърсят пари за покриване на глобата, ако клубът бъде обявен в несъстоятелност, няма как да бъде платено. Това означава, че ЦСКА ще бъде санкциониран с три години лишаване от участие в европейските клубни турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички