Христо Стоичков си припомни исторически триумф с ЦСКА в КЕШ


Христо Стоичков си припомни исторически триумф с ЦСКА в КЕШ
Снимка: БГНЕС

3215 0

Най-великият футболист в историята на българския футбол - Христо Стоичков, не е забравил един от паметните моменти в кариерата си с екипа на ЦСКА. С пост в социалните мрежи "Камата" припомни емблематичния двубой на "армейците" със Спарта Прага.

През 1-и ноември, през 1989 г., "червените" постигат един от най-големите си триумфи на европейската сцена. На стадион "Народна армия" възпитаниците на Димитър Пенев разгромяват Спарта Прага с 3:0, класирайки се на 1/4 финалите в най-престижния европейски клубен турнир КЕШ.

Първият мач в Чехия завършва 2:2. В София обаче "армейците" не оставят никакви шансове на именития си опонент, побеждавайки го с класически резултат. Два от головете са дело именно на бъдещата суперзвезда на Барселона, а третото на Емил Костадинов.

"33 години от великата победа над Спарта Прага. Времето лети, но великите победи се помнят", написа Стоичков в своя профил в "Инстаграм".

На полуфиналите в турнира "червените" отново оставят добри впечатления, но отпадат след 1:4 от френския Олимпик Марсилия.

Ето как на "Армията" посрещнаха решилия да ги изненада Христо Стоичков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички