Христо Янев за бъдещето на Долапчиев и играта на ЦСКА


Христо Янев за бъдещето на Долапчиев и играта на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1599 0

Старши-треньорът на ЦСКА Христо Янев даде да се разбере, че вярва в качествата на Григор Долапчиев, но на този етап няма как да го ползва в селекцията на "червените" заради липса на опит.

"Долапчиев ще продължи да тренира с нас. Той е интересен играч, който искам да наблюдавам, мисля, че би дал свежест на отбора. Казах на Григор Долапчиев, че на този етап няма да играе в отбора. За него сега е важно да играе, да натрупа опит. Това е риск, който поемам и зад който стоя", сподели Янев след минималната победа над Оборище днес.

Иначе младият специалист е доволен от старанието на своите момчета, но е категоричен, че за изграждането на един отбор трябва да мине време.

"Доволен съм от желанието и старанието, Има неща за чистене, но момчетата се постараха и съм доволен от този факт. Искам много неща да променя, но това ще стане с течение на времето.

От това, което знам, ще трябва много време за изграждането на един отбор. Ние не разполагаме с толкова, затова ще се съобразим, с времето, с което разполагаме.

Във всеки мач гледам да давам равен шанс на играчите ми, за да имат равни игрови минути и така ние да имаме по-ясна преценка за играчите.

Всички отбори, срещу които ще играем във В група, са ни конкуренти. Ние продължаваме да работим по селекцията. Днес бяхме 16 човека“, добави Янев.

За финал той разкри, че има притеснение от факта, че е треньор на ЦСКА. Също така той сподели, че целта е Момчил Цветанов да е готов за старта на сезона.

"Ако кажа, че не се притеснявам от натиска, ще излъжа, затова гледам да се съсредоточа върху това, което правя и да изградим добър отбор.

Предпочитаме да запазим Момчил Цветанов, защото той е в етап на възстановяване, искаме за официалните мачове да е в топ-форма", допълни Янев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички