Христо Янев ще води ЦСКА и догодина


Христо Янев ще води ЦСКА и догодина
Снимка: БГНЕС

1096 0

Христо Янев ще остане треньор на ЦСКА и през следващия сезон. Ръководството на клуба е много доволно от работата на младия специалист и не смята да прави промяна на треньорския пост, пише вестник "Тема спорт".

Той класира ЦСКА на финал за Купата след елиминация на Берое на 1/2-финала в надпреварата (две победи с 2:0). На 99% е сигурно, че статутът на Янев няма да се промени дори и ако загуби решителния сблъсък за трофея с Монтана на 24 май.

Това означава, че ако клубът наистина бъде допуснат в А група, както анонсира финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев, 37-годишният наставник ще продължи да е начело на отбора, въпреки че все още няма необходимия лиценз. В момента Янев кара курсове за тапията УЕФА Про, която ще му позволи да води състави в елита. Изпитът му е в края на годината. Очаква се обаче от БФС да позволят на Янев да е треньор без лиценз за няколко месеца. Идентична е ситуацията в Берое.

Заралии обявиха, че техен наставник от лятото става Александър Димитров, а той също както Янев в момента кара курсове за УЕФА Про. В последните два сезона бяха правени изключения за Веселин Великов в Любимец и Христо Колев в Локо Пд, така че треньор без необходимия лиценз в А група няма да е прецедент.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички