Христо Янев разкри "червения" модел: Днес сме добре, а утре накъде?


Христо Янев разкри "червения" модел: Днес сме добре, а утре накъде?

5927 0

Бившият футболист на ЦСКА Христо Янев изобличи модела на работа на "Българска армия". Той критикува управата и треньорското ръководство, че работят без план за бъдещето, залагайки на недоказани чужденци за сметка на младите български футболисти. Общо-взето мнение, около което се обединяват всички футболни хора в България, но без резултат.

"Сега ЦСКА е на първо място, това е добре. Но няма план какво да се прави в бъдеще. Как да изкараме млади български играчи като играят 9 чужденци в отбора, които според мен не заслужават такова доверие. Аз имах уникалния шанс да работя с треньор като Енрико Катуци, който работи с млади недоказани играчи. При него изпъкваха Манчев, Янчев, Бербатов, Томаш, Светослав Петров – ние изкарахме ЦСКА до участие в европейски турнири. Залагаше се на нас и това ни даде самочувствие, но покрай нас имаше играчи като Коце Видолов, Методи Деянов, даже не помня да имаше чужденец в нашия отбор", коментира Янев в Студио "Дерби".

Бившият футболист на Литекс даде именно клуба от Ловеч за пример в работата с младите футболисти и посочи, че на "Българска армия" назначават треньори в школата на принципа дали са удобни или не.

"В момента при децата в ЦСКА се работи така – този е удобен, онзи не е удобен, а не се гледа кой какво може да даде. На нас тук малко ни липсват организацията и финансите. Чужденците в България не виждам с какво са по-добри от българските играчи. Няма яснота какво се прави една година напред, кой идва отдолу от юношите, колко ще го пускаме и как ще го налагаме. Малко са отборите като Лудогорец и Литекс", сподели бившият халф.

Янев, който се готви да влезе в треньорската професия, вярва в победа за "червените" във вечното дерби на 25 октомври.

"Вечното дерби малко е позагубило блясъка си, защото в двата отбора играят много чужденци, които нямат понятие какво значи това дерби. Очаквам ЦСКА да победи Левски, защото показва игра, която му носи успехи и притежава по-скъпи футболисти. Срещу Лудогорец пък Левски показа, че притежава добри футболисти и изнесе много добър мач", коментира той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички