Христо Янев: Никой не ми е поставял спечелването на купата като задача


Христо Янев: Никой не ми е поставял спечелването на купата като задача
Снимка: БГНЕС

905 0

Треньорът на ЦСКА Христо Янев за пореден път изтъкна, че за отбора му има два сериозни мача на този етап до края на сезона. Това са полуфиналните сблъсъци с Берое за Купата на България, като първият от тях е след малко повече от 10 дни в Стара Загора.

„Берое е много качествен и опитен отбор. Имат петима национални състезатели, имат треньор, от когото аз мога много да уча, имат страхотна публика. Изключително постоянни са, а освен това вече обявиха, че целта им е да спечелят Купата на България. На мен лично никой не ми е поставял спечелването на турнира като задача. За младите момчета в ЦСКА, които сами стигнаха дотук, ще бъде страхотно предизвикателство и тези мачове ще им помогнат да растат", коментира Янев пред БНТ, цитиран от "Меридиан Мач".

„За мен Висшата лига е проект, в който вярвам и трябва да се случи. Хубаво е да има повече отбори в „А" група или Висшата лига, както искате я наречете. Така ще се отвори място за много млади треньори, които идват отдолу. За мен и футболистите ми сезонът във „В" група не бе загубено време, а много полезен, защото научихме много неща и вървим напред.

Уважавам мнението на националните селекционери и в никакъв случай не съм разочарован от решението им да не повикат играчи на ЦСКА. Те винаги имат право, защото напрежението е върху тях. Моето мнение го казах и то не се променя. В ЦСКА има и опитни, и млади футболисти, които имат голям потенциал. Това, че играят във „В" група не променя качествата им", категоричен бе Янев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички