Христо Янев: Не съм мислил и секунда дали да поема ЦСКА


Христо Янев: Не съм мислил и секунда дали да поема ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1557 0

Не съм мислил и секунда дали да поема ЦСКА, разкри треньорът на "червените" Христо Янев в интервю за bTV.

"Първият човек, който се свърза с мен бе г-н Ганчев, той ме викна за преговори, след това се срещнах и с г-н Инджов. Като политика, отношение и всичко останало, управлението на Гриша Ганчев в Литекс е на светлинни години в сравнение с всички останали с които съм работив (Александър Томов, "Титан", Васил Божков Божков)", сподели Янев.

"Относно новите играчи - работим по селекцията, не сме сформирали все още групата и очакваме нови футболисти, които ще бъдат предимно българи, които знаят какво значи ЦСКА", каза още той.

"Знам какво ни очаква във "В" група, натрупах опит с Миньор (Перник) и сега искам да създам в момчетата спокойствие, тъй като терените наистина не са като в "А" група", обясни бившият национал.

"Преходът от играч към треньор при мен наистина стана доста бързо и това има своите добри и лоши страни. Имах възможност да играя още няколко сезона на добро ниво, но отношението, което видях към българските играчи ме накара да спра с футбола. За това сега искам като треньор да покажа на моите момчета какво отношение всъщност трябва да получават, защото те го заслужават. Също така искам да ги предпазя от негативните неща, които аз видях и да им предоставя нещо по-хубаво", продължи специалистът.

Той призна, че последния му престой като футболист на „Българска армия“ е оставил трайна и негативна следа в съзнанието му. Както е известно Янев беше изгонен от Стойчо Младенов след злополучното отпадане от словенския "Мура".

За финал Янев категорично отхвърли възможността той или помощникът му Владо Манчев да се появи на терена в някой от мачовете на тима във "В" група. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички