Хайнц и "наказанието" му от 40 метра срещу Кариус: Месеци след кошмара във финала от Шампионска лига (ВИДЕО)


Хайнц и "наказанието" му от 40 метра срещу Кариус: Месеци след кошмара във финала от Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

8961 0

Тобиас Хайнц определено е един от най-добрите трансфери за ЦСКА в последните години. Норвежецът се приспособи много бързо и започна да показва класата си още от самия старт, като изявите му единствено се подобряват.

И при него разочарованието от провала в европейските клубни турнири през този сезон бе огромно. Той е играл само веднъж в груповата фаза в Европа, като това се случва през сезон 2018/19 с фланелката на норвежкия Сарпсборг.

Тогава тимът му попада в група с Бешикташ, Малмьо и Генк. Норвежците завършват на последната позиция с 1 победа, 2 равенства и 3 загуби (5 точки). Първи финишират белгийците, втори шведите, а трети - турците.

В групите тогава Хайнц се отличава с едно попадение и с една асистенция. Любопитното е, че и двете идват в един двубой. Става въпрос за сблъсъка у дома срещу Бешикташ, състоял се на 29 ноември 2018 година.

Тогава на вратата за отбора от южната ни съседа застава Лорис Кариус. Само няколко месеца преди това той изживява кошмара на кариерата си и онзи финал в Шампионска лига, в който Ливърпул губи с 1:3 от Реал Мадрид (2018 година).

Сблъсъкът Сарпсборг - Бешикташ започва кошмарно за Кариус. Още в първата минута Мохамед открива резултата след асистенция на Хайнц. Пет минути след това пък самият норвежец се разписва, и то с попадение от около 40 метра (можете да го видите чрез кадрите по-долу в материала).

Голът определено може да бъде на съвестта на Кариус. Въпреки че първото полувреме приключва при този резултат, след втората част гостите стигат до пълния обрат. Два бързи гола след малко над час игра + попадение в последните секунди от редовното време носят трите точки на Бешикташ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички