Гриша Ганчев за разгрома на Литекс над ЦСКА с 8:0 преди 24 години, включи и Барселона


Гриша Ганчев за разгрома на Литекс над ЦСКА с 8:0 преди 24 години, включи и Барселона
Снимка: Lap.bg

3802 0

Един от собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев даде обстойно интервю пред клубната телевизия. Той отговори на въпросите на "червените" привърженици, като коментира миналото, настоящето и бъдещето на отбора.

На боса на "армейците" бе зададен въпрос от фен, в който се питаше, защо не е спрял футболистите на Литекс през 1998 г. да направят разгрома над столичани с 8:0 и дали е подкупил тогава играчи на ЦСКА.

"Ще започна отзад напред. Никога не съм правил лошо на ЦСКА, докато съм бил в Ловеч. Само съм помагал. Живи и здрави са играчите от онзи мач, можете да ги питате", коментира Ганчев.

"На полувремето говорих с тях. Казах им 'спрете, защото ще стане голяма беля след това'. Какво да направя, че имаше хора, които викаха 'вкарвайте, вкарвайте'. Доколкото си спомням до 15-ата минута ЦСКА имаше 4 чисти ситуации очи в очи с вратаря и не можаха да вкарат.

Затова футболът е непредвидима игра. Чудя се на някои хора, които си режат вените, че едва ли не светът е свършил с един футболен мач. Не, светът не свършва. И аз много страдам от загуби и от равни мачове, но минават ден, два, успокоявам се и винаги знаеш, че можеш да се оправиш за следващия мач. 

Хората му казват "цар футбол". Той привлича много хора от цял свят да ходят и да се наслаждават, тъй като не е известно какво ще стане. Кой можеше да каже, че Барселона на "Камп Ноу" пред 90 000 зрители ще бъде унижен така грозно от Айнхтрахт?

Имаш 500/600 млн. бюджет от едната страна срещу един нормален от 80/90 млн. евро в Бундеслигата. Какво трябваше да направи президентът на Барселона, Шави Ернандес и компания?
По крайната логика на някои привърженици трябваше да падне атомна бомба на "Камп Ноу".

Съжалявам за този резултат, но какво да се направи. За това футболът е непредвидима игра". Искам да пожелая на феновете да са здрави, да подкрепят отбора си, както винаги са правили. Сигурен съм, че и на нашата улица рано или късно ще изгрее слънце", завърши Ганчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички