Градушка нe попречи на ЦСКА да надвие Берое в последния кръг за сезона в Първа лига


Градушка нe попречи на ЦСКА да надвие Берое в последния кръг за сезона в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5491 0

ЦСКА победи Берое с 2:0 като домакин в мач от последния 31-ви кръг в българската Първа лига. Капитанът на "червените" Тиаго Родригес отбеляза и двете попадения в срещата, която накрая беше прекъсната за няколко минути заради силна градушка над стадион "Българска армия". Двубоят не оказа влияние на крайното класиране в Първа лига, където ЦСКА завършва на трето място, докато Берое остана на шеста позиция.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само четири минути игра ЦСКА откри резултата. Тиаго отправи остро центриране в наказателното поле, което Жорди Кайседо опита да докосне с глава, но сякаш не успя. Така или иначе, изпълнението на Тиаго имаше достатъчно сила и точност, за да влезе във вратата на Генадий Ганев - 1:0!

В 13-ата минута Берое се оказа много близо до изравняването на резултата. Ибрахима Конте овладя в наказателното поле на домакините и отправи удар към далечния ъгъл, който обаче срещна страничния стълб. В 34' Дончев побутна Василев в наказателното поле, за което заралии претендираха за дузпа, но такава не бе отсъдена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част ЦСКА отново хвана Берое неподготвен, вкарвайки второ попадение в мача. Футболист на "червените" опита удар от дистанция, който беше блокиран от противников футболист. Топката обаче се озова в краката на Тиаго, който с хубав удар от границата на пеналтерията намери далечния ъгъл - 2:0!

В следващите минути двата отбора си размениха по няколко опасни атаки, но без резултат. В 82-ата минута главният арбитър на срещата временно спря срещата заради градушка на стадион "Българска армия". Двубоят бе подновен няколко минути по-късно, но дъждът и локвите по терена не позволиха на двата отбора да разгърнат играта си.

ПРЕДИ МАЧА

Интрига за крайното класиране в Първа лига за сезон 2020/21 няма! ЦСКА е твърдо на 3-то място с актив от 56 точки, тъй като Локомотив Пловдив е пред тях с точно 60. Старозагорци пък ще завършат на 6-то място в България през тази година и не могат да изместят петия ЦСКА 1948, който има аванс от 5 точки пред тях. 

За последно и ЦСКА, и Берое играха срещу ЦСКА 1948 - ЦСКА загуби от тях с 0:1 на 22 май в отложена среща, а Берое направи зрелищно 3:3 в двубой от 30-ия кръг на Първа лига.

През сезон 2020/21 "червени" и "зелени" се изправиха един срещу друг два пъти - на 17.10.2020г. мачът на стадион "Българска армия" завърши 1:1, а на 21.03.2021 година Берое победи в Стара Загора с минималното 1:0!

СЪСТАВИ

ЦСКА: Евтимов, Матей, Кох, Занев, Вион, Дончев, Тиаго Родригес, Юга, Синклер, Кайседо, Йомов

Берое: Ганев, Али, Мезаг, Цветков, Динков, Конте, Хасани, Василев, Камбуров, Ангелов, Ерсон Коста

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички