Гочето: ЦСКА и Локо (ГО) могат да се промъкнат до финал за купата


Гочето: ЦСКА и Локо (ГО) могат да се промъкнат до финал за купата

1746 0

Българският специалист Георги Василев-Гочето коментира резултатите и очакванията си за мачовете в турнира за Купата на България пред "7 дни спорт". Ето какво заяви:

В предния кръг на 1/8-финалите Купата на България предложи много интрига и изненади. Доста неочаквано беше отпадането на Лудогорец и "Ботев", но за мен това ще подейства стимулиращо на всички останали, които са в битката. Ще видим сега какъв ще бъде жребият, тъй като в момента не могат да се правят предвиждания в някакви прогнози.

В купата винаги сме виждали изненади и отбори, които са с по-малки възможности да продължат напред. Затова съм доволен за Монтана, не защото имам пристрастия към този отбор, а защото винаги е приятно да виждаме подобно нещо в турнира за купата.

За Пловдив е лошо това, което се случи с "Ботев" и Локо. Двата им отбора и без това не са толкова стабилни в "А" група, а сега отпаднаха и от купата. Видяхме, че това доведе и до промени на Коматево.

За "Левски" трудно ногат да се направят оценки от мача с Несебър. Смятам, че там най-малко хората са останали доволни от шанса да играят срещу отбор от този ранг. Представянето на Несебър беше достойно, а и Николай Костов отбеляза един страхотен гол. Закономерно и логично е "Левски" да върви напред, там засега се движат добре, отборът води в "А" група, което е важно за него.

ЦСКА също върви стабилно, независимо, че е по-ниска група. Самата група не говори за класата на отбора, защото там виждаме какви добри футболисти имат. Преспокойно повечето от тях могат да играят и в "А" група, което не е лишено от логика. Опитът на част от водещите футболисти на ЦСКА помага на отбора и го движи напред.

Тенденцията, която аз мога да откроя, е, че вече картите за купата са разбъркани доста. Един от фаворитите в турнира - Лудогорец, отпадна, а освен него и друг традиционно силен отбор в тази надпревара - Славия, също е аут. Това прави много интересна надпреварата, а е много важно да видим и какъв ще бъде жребият. Това обаче отваря вратата широко за някой отбор изненадващо да отиде на полуфинал или финал.

Независимо че отписваме такива като ЦСКА, Локомотив (Горна Оряховица) или Монтана, те могат да се промъкнат до крайната фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички