Глупостта на Кукоч струва 2 мача, ще гледа дербито с Лудогорец от трибуните


Глупостта на Кукоч струва 2 мача, ще гледа дербито с Лудогорец от трибуните

1461 0

Глупостта на Тончи Кукоч струва два мача наказание. Така хърватският футболист на ЦСКА ще гледа голямото дерби с Лудогорец от трибуните. Футболистът беше санкциониран заради нахлуването в тунела на Славия след нулевото равенство на "Българска армия" миналия уикенд в мача от 14-ия кръг. Тогава Кукоч се спусна след вратаря на "белите" Георги Петков и го блъсна в гръб. Тази случка му изкара наказание от две срещи и глоба от 1000 лева, което му беше наложено във вторник от Дисциплинарната комисия към БФС. Той е санкциониран на основание член 22, алинея 1, буква 3, колона 5 за брутално поведение. Георги Петков пък ще трябва да плати 3000 лева глоба за неприлични жестове в мача с ЦСКА, в който той не игра, тъй като беше наказан. Вратарят обясни, че е гледал цялото дерби от тунела на "Българска армия" и само в края на мача се доближил на около 4 метра от пейката с резервите. За това нахлуване на Петков на пистата пък Славия ще се бръкне с 1000 лева.

За голямото дерби на върха в "А" група ЦСКА остава и без друг чужденец. Тони Силва ще пропусне един мач и ще плати глоба от 1250 лева. Ръководството на ЦСКА пък ще трябва да внесе в касата на БФС 2000 лева. Глобата е за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия от феновете по време на мача със Славия.

Левски пък ще е без Борислав Стойчев за домакинството на Берое в петък. Той също е санкциониран за една среща, а глобата му е 250 лева. С по един мач наказание са още Тодор Паланков от Черно море, Богомил Дяков от Локомотив (Пд) и Димитър Алексиев от Хасково. Първите двама ще платят и по 250 лева глоба, а третият - 300 лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички