Гьоре Йовановски коментира престоя си в ЦСКА и съперника на "армейците" в Лигата на конференциите


Гьоре Йовановски коментира престоя си в ЦСКА и съперника на "армейците" в Лигата на конференциите
Снимка: Cska.bg

1035 0

Бившият треньор на ЦСКА – Гьоре Йовановски коментира пред „Мач Телеграф“ сблъсъка от Лигата на конференциите между Македония ГП и ЦСКА, както и престоя си на „Българска армия“. Северномакедонецът поема „армейците“ през 2010 година след уволнението на Павел Дочев. ЦСКА на Йовановски отстранява уелския ТНС и влиза в групите на Лига Европа, но скоро след това треньорът от западната ни съседка е освободен след загубата с 0:2 от Рапид (Виена). За два месеца начело той записва 4 победи, 4 ремита и 4 загуби.

"Имам много добри спомени от България и ЦСКА. Само ми е жал, че работих едва три месеца начело на отбора. Знаете, че влязохме в груповата фаза на Лига Европа и изиграхме мачове на високо ниво в турнира. Като треньор винаги ме е радвала всяка оферта от вашата страна. От една страна ми е мъчно, че за последните 10 години българският футбол не върви по най-успешния път.

Аз винаги ще се радвам на успехите на ЦСКА . Дори и да бях старши-треньор на клуб толкова кратко. Имам отлични спомени от тима и феновете, които ми оказаха голяма подкрепа. Съжалявам само, че тогавашните ръководители не бяха малко по-търпеливи. Вярвам, че можеше да постигнем големи неща“, каза Йовановски.

„Може би тогава собствениците на "Титан" попаднаха под натиска на общественото мнение на различни специалисти и на бившите футболисти на клуба, които не можеха да се примирят, че един треньор от Македония е начело на ЦСКА. Но това е мое мнение.

ЦСКА е изявен фаворит срещу Македония ГП. С най-голяма отговорност мога да го заявя. Гьорче Петров спечели Купата на Македония, но неслучайно ръководството и треньорът им подчертаха колко голям клуб е ЦСКА. При тях дойдоха доста нови играчи и не мога да кажа кои ще са силните им страни. Не познавам Саша Илич, но му желая успех в ЦСКА. Мисля, че няма голям опит, но ЦСКА е голям клуб и за него това е голяма отговорност. Времето ще покаже - то е най-точният съдник", завърши северномакедонецът.

Вижте още: УЕФА определи съдиите на мачовете между Македония ГП и ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички