Ганчев: Работим по схемата на Рейнджърс, ще си платим на държавата


Ганчев: Работим по схемата на Рейнджърс, ще си платим на държавата
Снимка: БГНЕС

1563 0

ЦСКА ще плати дълговете си към НАП, обеща Гриша Ганчев в ексклузивно интервю да "Дарик".

Бизнесменът  сподели мнението си по различни теми, които вълнуват както феновете на "червените" , така и цялата футболна общественост.

„Всичко в ЦСКА е наред. Днес пак бях във футболния съюз и в неделя приканвам армейската общност да напълни стадиона, защото ще има представяне на отбора, треньорския екип и т.н. за новия сезон“, отговори Ганчев на въпроса ще има ли мач в неделя. Както е известно по-рано днес се появи информация, че срещата от 1-ия кръг на Югозападната "В" група със Струмска слава няма да се играе защото футболистите на ЦСКА са неправилно картотекирани в новосъздаденото от Гриша Ганчев дружество. 

„Имаше разни дебати и вчера и днес, и се взе решение, че мачът ще се играе. Взе се решение, че мачът ще се играе. Следващата седмица ще се направят няколко комисии и отделно ще съберем клубовете, с които сме в една група, за да говорим и с тях по този въпрос" добави босът.

"Новото дружество е 90% собственост на старото дружество. То започна да функционира, защото старото както знаете нито банкови сметки има, всичко е запорирано. Не можем да си платим нито ток, нито вода, на полицията. Принудени сме да започнем да работим с новото дружество, за да можем да водим нормална дейност", разясни Ганчев.

"Аз бях в Министерството на финансите, говорих с министъра, уточнили сме по каква схема това дружество започва да погасява дълговете към държавата. Отделно старото дружество влиза в несъстоятелност и синдикът ще преценява кои са другите кредитори и т.н. Нямам никаква идея кой какво е правил преди мен там. Затова имам ангажимент да погася борчовете към държавата. За всичко друго синдиците ще преценяват кое трябва да се плаща, кое не трябва да се плаща. Това е схемата на Глазгоу Рейнджърс. Аз съм я прекопирал точно и ясно. Каквото те са направили това и ние го правим. Същата схема са направили и Фиорентина, когато са били в нашата ситуацията. Напълно по всички европейски закони и т.н“, разкри още бизнесменът.

„Всеки го тълкува закона както намери за добре. Аз ви казва как ни принудиха обстоятелствата. Впоследствие ще се изясняват нещата. Затова футболният съюз събира и правната комисия след седмица и половина , и тя ще решава, и мисля, че нещата ще бъдат наред“, коментира още той. 

„Такива зулуми са правени. Старите акционери са внесли пари в дружеството, които им се водят като кредити. Всеки ден излизат нови футболисти, мениджъри, Бенжалюновци и всеки иска пари, и то милиони искат. Аз съм поел ангажимент за изчистим задълженията към държавата. Имам договорка с финансовия министър, разбрали сме се. Един час бях в министерството. Разбрали сме се по каква схема започвам да погасяваме дълговете, а другите кредитори вече синдикът ще ги преценява", продължи Ганчев.

За вчерашното картотекиране на играчите на ЦСКА и посещението си в БФС, той разясни:

„Никакво напрежение не е имало. Просто вчера бях в зоналния съвет заради охраните по стадионите, защото знаете какво стана на контролна среща. Опасението е да не се получават други такива екшъни по стадионите в бъдеще. Разбрали сме се с момчетата. Те бяха също там. Няма да правят бели повече. Те са добри момчета. Ставаме културен, европейски клуб, без напрежение, без да дразним никой. Искаме да си играем на терена, да няма зулуми и напрежение в обществото.“

За бъдещото поведение на феновете на „червените“, Ганчев каза: „Мисля, че те са мъжки момчета и са дали дума, че пакости няма да правят повече и мисля, че няма да ги правят.“

"БФС се опитва да ни подкрепи, разни дебелашки медии, пишат, че едва ли не се разхождам като Рамбо, всички обаче знаем откъде идват тези атаки", отговори босът. 

Накрая той коментира и евентуално сливане между Литекс и ЦСКА: "Това, ако е трябвало да стане, щеше да стане много отдавна. ЦСКА си има история, Ловеч си има история, тъй че всеки по пътя си. Сега, може след три години или след две, когато се качим, след пет, в професионалната А лига, да купим играчи от Ловеч. Но Ловеч си имат други собственици, те се оправят. Ако ни харесат евентуално.“

Ганчев завърши с думите, че до края на годината ще придобие контролния пакет акции на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички