Ганчев обясни защо избра "прескачането с дружествата" пред загробването с 38 милиона


Ганчев обясни защо избра "прескачането с дружествата" пред загробването с 38 милиона

3869 0

Главният благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев бе запитан дали клубът е тръгнал по верния път, след като избра юридическото прескачане с дружествата пред "загробването с 38-те милиона". Ето какво отговори бизнесменът в предаването "Код Спорт":

"Старият футболен клуб просто не беше възможно да съществува. Това е пределно ясно на всички. Ще ви го кажа, както съм го казвал много пъти досега - когато са се сменяли ръководства и т.н., всеки взима по един печат в джоба и почва да праска анекси и да прави мръсно на този, който го е наследил. Тук не говорим за парите. Едно 15-20 години щяха да се мъкнат едни дела, едни чудесии нон-стоп.

Ти чувал ли си за лицето Иван Боладо? Е, този е бил футболист в ЦСКА. Кога е бил – това е отделен въпрос. Аз не го помня, но бил играл 15 минути. В момента има дело, съдят новия клуб ЦСКА за 800 хиляди евро. Нещо страхотно! Там е била една яма, корупционна дупка, която няма запушване.

ИСТОРИЯТА ЗАД ПЛАЩАНЕТО НА ЕМБЛЕМАТА НА ЦСКА: ЗАО ГАНЧЕВ ПЛАТИ И ПАРИТЕ ДЪРЖАВНИ ЛИ СА?

ИСТОРИЯТА ЗАД ПЛАЩАНЕТО НА ЕМБЛЕМАТА НА ЦСКА: ЗАО ГАНЧЕВ ПЛАТИ И ПАРИТЕ ДЪРЖАВНИ ЛИ СА?

Другото нещо – как ще се оправиш с енергото, с НАП, с това, с онова? Ами, 4,5 млн. лева са още от 2005 г. оставени, чукат си едни лихви… Идва следващ, плаща нещо, отива, намира хора в НАП, те го разсрочват. Идва следващият, взима да плаща, но главницата си стои от 2005 г. Питам аз – когато се е продал ЦСКА на някакви индийци, защо тогава с парите не са погасени тези задължения към НАП? В крайна сметка воденичният камък на ЦСКА е бил НАП.

А в международните институции е УЕФА. Там е мъртва хватка, няма отърване. Плюс това, от 1990 г. сте във футбола и знаете много добре, УЕФА и ФИФА защитават винаги правата на играчите, на агентите, на хората, които имат да получават пари. Ето, сега минете през синдик, дайте си претенциите пред него. Като ви одобри, ние платихме, взимайте си парите. В Испания това е нормална практика, да не говоря за Турция. Ето го Глазгоу Рейнджърс, ето ги и италианските клубове Фиорентина, Парма и т.н. И те минаха през тази работа. Единственото е, че ЦСКА пак постави световен рекорд. Всичките плащания за стари търговски дружества са от порядъка между 8 и 12%, а ние платихме 39% от стойността.

Аз не мисля колко по-морално трябваше да се случи. Лошото е да не са се запътили някои други към тази работа, защото никой не знае те колко плащат. А да ви кажа за три години, откакто сме в ЦСКА, сме платили над 4,5 млн. лева данъци на НАП. Това са социални, здравни, данък на заплатите и т.н. Някои казват, че един новосъздаден голям гранд от няколко години и той плащал толкова. А пък чувам от други, че бюджетът му бил… Учил съм счетоводство, но явно не съм го доучил, защото не ми се връзват цифрите", коментира Ганчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички