Футболна България си взе последно сбогом с Георги Димитров - Джеки


Футболна България си взе последно сбогом с Георги Димитров - Джеки
Снимка: Lap.bg

1701 0

Футболна България изпрати бившия играч на националния отбор и ЦСКА Георги Димитров - Джеки. В неделя (9.05.) той почина на 62-годишна възраст. Много футболни деятели, близки и приятели се събраха пред стадион "Васил Левски", за да си вземат последно сбогом с една от легендите на "червените".

Джеки е петкратен шампион на България и играе на два полуфинала в европейските клубни турнири. Има на сметката си и 77 мача за националния отбор на България, като в 56 от тях е бил и капитан.

"Силен характер беше, един уникален човек, голям спортист, голям човек и приятел", каза Георги Велинов.

"Бил съм му кум. Кум се става когато имаш доверие, когато един човек е приятел. Трагедия. Бог да го прости", заяви Валентин Михов.

"Помагаше на нас младите и ни даваше съвети. Най-хубавият ми спомен с него е спечелването на първата шампионска титла", коментира Емил Костадинов.

"Кой не знае, който симпатизира на футбола, кой не знае в Европа за Георги, огромно уважение към Жоро! Бог да го прости. Който симпатизира на футбола, знае кой е той. Едно голямо уважение към Жоро. Животът е кратък. Той е оставил дълбоки следи в нашия футбол, в целия спорт!"

"Спомняме си с големите мачове, които изигра. Игра успешно и във Франция. Ще останат само хубавите спомени, дано да изчезнат негативните приказки. Да се сещаме често за него", заяви Димитър Пенев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички