Феърплей? Това е престъпление, тръбят от "Българска армия"


Феърплей? Това е престъпление, тръбят от "Българска армия"
Снимка: Официален сайт на Левски

4166 0

В ЦСКА обявиха за "престъпление" нарушението на Хали Тиам срещу Фернандо Каранга по време на дербито на "червените" срещу Левски за Купата на България. От "Българска армия" се позоваха на публикация във форум, че още от преди два дни се знае, че "сините" умишлено ще контузият бразилеца. В последствие обаче се разбра, че въпросният потребител преди всяко дерби дава подобна "информация", но за пръв път наистина познава в тази своя прогноза.

Въпреки това, от ЦСКА са категорични, че Левски заслужава да бъде разледван за случилото се. Ето и пълната позиция на "червените":

Армейци,

през годините ЦСКА се е опитвал винаги да решава мачовете си по спортно-технически начин. Ние сме налагали волята си с футболни средства, разчитайки на качествата на нашите футболисти. И имаме особена непоносимост към грубия футбол. Състезателите на ЦСКА ще останат като едни от най-техничните в историята на футбола ни, като едни от най-коректните.

Затова не можем и няма да приемем срещу ЦСКА да се излиза на терена с мисъл да се осакатяват играчи, да се чупят крака. Каквото деяние видяхме в реванша с Левски за купата. Там състезател на съперника влезе по особено жесток начин в краката на Фернандо Каранга, с единствената мисъл да му причини тежка контузия, да го извади от игра за възможно най-дълго време. Записите на ситуацията, снимките от нея, показват, че през цялото време на сблъсъка състезателят на Левски цели само и единствено осакатяването на Фернандо Каранга.

След края на срещата с възмущение прочетохме в не една и две медии, че 2 (ДВА) дни преди срещата, хора от съперниковия лагер са се хвалели, че Каранга ще бъде осакатен още през първото полувреме дори с цената на червен картон? Това ли е феърплеят, за който говорим? С такива терористични актове на зеления терен ли ще възпитаваме в децата любов към футбола? И това ли е смисълът на играта - да се цели не победа на съперника, а физическото унищожаване на най-резултатния му футболист?

Напомняме, че в мачовете с Левски-София става рецидив футболисти да нанасят особено тежки контузии на наши футболисти. Не е нужна много памет, за да си спомниш как Дъстли Мюлдер контузи тежко Антон Карачанаков, а преди него Петраш направи същото с Коста Янев.

ПФК ЦСКА настоява властите в Република България да се сезират за инцидента с Фернандо Каранга, при който той бе умишлено осакатен, и да проверят има ли подбудителство към такова престъпление, откъде идва поръчителството, както и какви са хората, разпространяващи информация за него 48 часа преди инцидента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички