Фенове на ЦСКА в 7-месечен ад за побой над левскари


Фенове на ЦСКА в 7-месечен ад за побой над левскари

1596 0

В истинска сага се превърна задържането на петима привърженици на ЦСКА в Разлог. Иван Стоянов, Александър Георгиев, Иван Николов, Явор Михайлов и Иван Велчев лежат в ареста вече седми месец - от 22 юни, за "нанасяне на средна телесна повреда" на три лица - Ивайло Лалев, Григор Страков и Иван Ковачев, пише вестник "Тема спорт".

Срещу задържаните привърженици обаче няма стартирано дело нито пък наложена присъда. Въпреки това те стоят в затвора вече седми месец, като в началото не им е била предоставена възможност да потърсят съдебна защита - изконно право според Конституцията на България.

Срещу тях са повдигнати обвинения в Районния съд в Разлог, които впоследствие са върнати от районната прокуратура заради "съществени процесуални нарушения, допуснати при съставяне на обвинителния акт, които са довели до ограничаване правото на защита на обвиняемите".

По този начин случаят с петимата задържани привърженици се проточва повече от половин година, те са откъснати от света, а срещу тях дори не е започнато дело. Според публикации в регионалните медии петимата са арестувани заради нанасянето на побой на три лица, привърженици на "Левски". Тримата са надраскали автомобила на червените фенове с надписи, свързани с Левски. По-късно са били открити и пребити от петимата привърженици на ЦСКА.

Арестуваните лица обаче твърдят, че изобщо не са били на посоченото място - ресторант край Банско. Така без твърди доказателства те са задържани.

Трудно може да се каже какво в действителност се е случило предвид разнопосочната информация, но е факт, че се наблюдава грубо потъпкване на човешките права.

Феновете на ЦСКА, които са част от групата "Енималс", бяха подкрепени с плакати от публиката на Ливърпул преди няколко седмици. Очаква се призиви за тяхното освобождаване да бъдат издигнати също от привържениците на Стяуа и Партизан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички