Феерия от Георги Минчев нанесе тежко поражение на ЦСКА в София


Феерия от Георги Минчев нанесе тежко поражение на ЦСКА в София
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6897 0

Нападателят на Локомотив Пловдив Георги Минчев закова три гола за своя отбор при визитата на ЦСКА, а „смърфовете” сразиха столичани с 3:1 в пореден мач от 13-ия кръг от Първа лига.

И трите попадения на бившия футболист на „червените” паднаха през втората част, а почетното попадение за домакините реализира Йоан Баи в края на срещата. Отборът на домакините бе изключително безличен, а добрата игра на Локомотив в тактически план донесе трите точки на отбора.

Лошата новина за „смърфовете” е, че Петър Витанов напусна контузен в 20-ата минута, а за ЦСКА с травма излезе Георги Йомов към края на срещата. Локо измести Берое от шестото място и има актив от 17 точки, докато ЦСКА остана втори с 23 точки, но вече пасивът на Лудогорец, който е на върха, изглежда солиден.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на мача беше дадено с леко закъснение, след като по трибуните на "Българска армия" имаше сериозни безредици. Още в 5' пък Бусато трябваше да се намесва решително, след като Паскалев свали топка в наказателното поле за Илиев, но стражът уверено успя да блокира подаването. 

Положенията пред двете врати бяха кът в следващите минути, а след двайсетина минути Петър Витанов от гостите напусна принудително след тежък сблъсък. С оглед фактът, че срещата започна напрегнато, то това се усещаше и в играта на двата отбора, но в 27-ата минута Димитър Илиев засече с глава центриране отляво, но Лукас Салинас се размина на сантиметри да засече топката в противниковата врата и кълбото излезе аут.

Салинас отправи първия точен удар за Локо в мача в 32-ата минута, но Бусато спаси тази ситуация.

Седем преди края на първото полувреме Георги Йомов центрира отдясно за Вилдсхут, който шутира от десетина метра, но Биков с тяло блокира пътя на топката. Минута по-късно отново нидерландецът имаше чудесен шанс за ЦСКА, след като се озова сам срещу Рейдър, но вратарят на пловдивчани отрази удара.

Миг преди края на първата част Мухар от ЦСКА стреля след избита топка от отбраната на пловдивчани, но встрани.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Пловдив откриха резултата в 49-ата минута, а герой за "смърфовете" беше Георги Минчев. Нападателят се разписа, след като засече цетнриране с глава на Йосип Томашевич.

В 55-ата минута отново Минчев бе в прегръдките на съотборниците си, след като топката бе центрирана от ъглов удар. Кайседо не действа добре при отбранителната си работа, а топката стигна до Минчев, който отблизо матира "червената" отбрана.

В 66-ата минута Георги Минчев оформи своя хеттрик в срещата, след като засече с глава центриране отдясно на Димитър Илиев. Той елиминира съпортивата на Иван Турицов и отблизо наказа ЦСКА за трети път.

Шест преди края Георги Йомов даде впечатляваща асистенция отляво за влезлия като резерва Йоан Баи, а французинът отблизо вкара едно попадение за столичани. При паса обаче българинът получи контузия в лявото коляно, а на негово място се появи Федерико Варела.

СЪСТАВИ:

ЦСКА 1 Густаво Бусато, 2 Юрген Матей, 29 Томас Лам, 19 Иван Турицов, 20 Карол Метс, 24 Карло Мухар, 15 Тибо Вион, 8 Греъм Кери, 10 Георги Йомов, 30 Яник-Сони Вилдсхут, 9 Жорди Кайседо

Локомотив Пловдив: 71 Лукас Рейдър, 5 Мартин Паскалев, 4 Кристиан Гомис, 2 Олексий Биков, 34 Петър Витанов, 39 Парвиз Умарбаев, 33 Йосип Томашевич, 9 Бирсент Карагарен, 16 Лукас Салинас ,14 Димитър Илиев, 10 Георги Минчев

ПРЕДИ МАЧА

През седмицата и двата отбора се класираха за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. "Армейците" елиминираха Арда Кърджали, докато "смърфовете" се наложиха минимално над Локомотив София.

В последните години балансът между двата тима е изравнен, като ЦСКА няма победа като домакин над Локомотив Пловдив от 2018 г. насам. "Смърфовете" за последно спечелиха като гост на "червените" през 2016 г.

Стойчо Младенов няма да може да разчита на наказания Брадли Мазику. Очаква се Карол Метс да заеме мястото му отляво на отбраната. Локомотив ще е без наказания Милош Петрович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички