Федерико Варела играч на кръга в Първа лига, Любо Пенев в основата на прераждането му


Федерико Варела играч на кръга в Първа лига, Любо Пенев в основата на прераждането му
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1141 0

Полузащитникът на ЦСКА Федерико Варела бе избран за играч номер 1 на 26-ия кръг в българската Първа лига. Аржентинецът си заслужи приза с представянето си срещу Левски при победата с 2:0. Той благодари за наградата и по думите му става ясно, че наставникът Любослав Пенев е с основна роля за прераждането му и добрите изяви.

"Благодаря на всички, гласували за мен. Това е като отплата за моя труд и съм много щастлив за това. Ролята ми в момента е да давам повече пасове към нападателите. Аз работя всеки ден усилено. Имам нужда от доверието на треньора, за да мога да показвам какво мога. Откакто дойде този треньор, имам 5 мача и се чувствам комфортно на терена. Имам много доверие от страна на треньорския щаб. Тренировка след тренировка, на двустранните игри показах добри неща. И в ежедневния труд показах, че мога да изпълнявам моята роля в отбора. Успях в дебютния си мач да дам асистенция на Кайседо. Оттам нататък се възползвах от възможностите. Аз съм нов, знам, че има период на адаптация. Знаех, че имам нужда да играя. И след като получа шанс за игра, няма да го изпусна. Щастлив съм, че съм важен за отбора" - започна Варела.

"Много съм доволен от клуба. Щастлив съм. След моя период в Испания, бях за кратко в Турция. Заради проблеми станах свободен играч. Получих възможноста да дойда в ЦСКА. Имах много добри референции за този отбор. Знаех, че е най-добрия отбор в България. Не се и замислих за миг да дойда тук. Откакто дойде Любо, идеята винаги е била да спечелим всичко. Сега идват плейофите и ние ако развиваме нашата игра, ще постигнем най-високото място. Финалът е много важен, но преди това имаме много мачове с преки конкуренти, които трябва да спечелим" - продължи той.

Аржентинецът, както и почти всеки чуждестранен футболист в ЦСКА, сподели, че е останал впечатлен от привържениците на "червените" и подчерта, че с тях навсякъде отборът може да се чувства домакин, както и че е усетил присъствието им при ограничените бройки и само може да си представя какво ще се случи, когато всички са на стадиона и го напълнят.

"Аз постоянно се движа и се опитвам да търся празни пространства, за да мога да асистирам на нападателите. Офанзивните ни играчи са перфектни. Знаят, че като се обърна, ще получат пас, за да напредват още. Обичам тази игра, да намирам дупките, пространствата, работя много за това. Трудя се много. Като дойдох беше малко трудно. Жена ми беше в много напреднала бременност. За щастие, всичко беше наред. Имаме здраво бебе и това ми позволява да се концентрирам върху футбола и представянето си на терена. Имам хора, които да ми помагат с бебето, за да мога да се наспя и да си отпочина" - сподели за финал Варела.

За ЦСКА станаха ясни добри новини, тъй като Жул Кейта ще е на линия за плейофите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички