Фалиралият ПФК ЦСКА АД спечели делото за базите срещу ММС


Фалиралият ПФК ЦСКА АД спечели делото за базите срещу ММС
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1893 0

Министерството на младежта и спорта е загубило делото, което водеше срещу фалиралия ПФК ЦСКА АД, стана ясно днес. То бе за сумата от 889 280,58 лева. Искът бе заведен в СГС през юни 2016 година за установяване съществуването на вземания за близо 900 000 лева.

Парите са от неплатени данъци за стадион "Българска армия" и базата в Панчарево, както и такси за битови отпадъци за 3 години и обезщетения за забавяне на плащанията.

Първоначално СГС счете иска за частично основателен за сумата 762 232,72 лв. и Софийски административен съд го потвърди. От клуба обаче подадоха жалба до Върховния касационен съд и той отмени решението. Мотивът бе, ч ММС, като собственик на имотите, трябва да плати дължимото на Столична община и едва тогава да предяви претенции срещу ЦСКА за средствата по сключения между тях договор.

Това обаче не е направено и е причината ММС да загуби делото. ВКС отсъди министерството да плати по сметката на ВКС държавна такса в размер на 15 244,64 лв. А за какво възнегодува треньорът на "червените" Стойчо Младенов вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички