Ето на кой лично е решението за спиране на ЦСКА за Европа


Ето на кой лично е решението за спиране на ЦСКА за Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

4464 0

Около 30 минути преди началото на жребия за първия предварителен кръг за Лига Европа на Димитър Пенев е било съобщено, че ЦСКА не е включен в него и е сменен от Дунав. Решението било лично на генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис, пише "24 часа".

Това предизвика огромна буря. В Русе се похвалиха, че отново ще участват в евротурнирите и след взетите мерки правата на клуба са защитени.

В ЦСКА пък събраха отново юридическия си екип. Веднага бе поискано в арбитражния съд по спорта да бъде уважено искането за обезпечителни мерки срещу УЕФА, произлизащи от писмото от 29 май.

В петък КАС реши, че не трябва да има такива, защото лицензът на "червените" е напълно редовен.

Според отлично информиран източник всичко ще стане ясно в рамките на 3 дни. Не е изключено в молбата до КАС да бъде поискано спиране на турнира.

Самият жребий пък бе направен по единствения начин, при който той не трябва да се тегли отново. Иртиш бе първият непоставен отбор в него, при положение че ЦСКА участваше. Казахстанците бяха преместени в урната на поставените и така при връщане на "червените" няма да се наруши системата.

Според юристи няма процедура, по която един отбор да бъде изваден от турнирите в рамките на 24 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички