Ето кога става ясна съдбата на ЦСКА, роди се и ЦСКА 2000?


Ето кога става ясна съдбата на ЦСКА, роди се и ЦСКА 2000?

1633 0

Съдбата на ЦСКА трябва да стане ясна преди 1 март. От януари започват да се събират предложения за оздравяване, ако има такива, пише "24 часа". Синдикът Дора Милева-Иванова не смята да предлага такъв.

При положение че няма предложения, ще се свика общо събрание на кредиторите, което ще е последен шанс за оздравяване.

По закон те се делят на осем групи и всички трябва да са съгласни с предложения план. НАП, който е най-големият, е в отделна група, като там решението трябва да се вземе със санкцията на финансовия министър Владислав Горанов.

Синдикът е признала вземания от 19 милиона лева от ЦСКА, като голяма част от кредиторите бяха отрязани. Те имат право да се жалват в съда. Отделно до 5 януари се приемат още молби за вписване при кредиторите.

В момента емблемата и марката на ЦСКА са върнати в масата на несъстоятелността и са под разпореждане на синдика. Те бяха заложени два пъти. Държавата направи няколко безуспешни опита за търг, като не се явиха желаещи да я купят. След това Александър Томов по незнаен начин е успял да заложи отново марката пред "Инвестбанк" срещу заем от 400 000 лева.

В масата на несъстоятелността са върнати и имотите край Бяла, Варненско, които също бяха дадени от "Титан“ за обезпечение на дълговете към държавата.

Според официалния сайт на БФС вече има и нов клуб на "червените“. В списъка на повиканите от Викторио Павлов юношески национали до 17 години, които са на лагер в Сърбия, Валентин Антов е вписан от ЦСКА 2000.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички