Ето каква статуя си избра Стоичков за "Армията" (СНИМКИ)


Ето каква статуя си избра Стоичков за "Армията" (СНИМКИ)

1656 0

Вече е ясно как ще изглежда статуята на легендата Христо Стоичков, която ще огрее стадион "Българска армия" по повод 50-годишния му юбилей. Тя бе представена от скулпторът Костадин Ненов, като на пръв поглед има две неща, които объркват феновете.

Статуята, която ще бъде поставена в градинката пред стадиона, е по-малка от очакваното - не е стандартните 2,20 метра. Това е било изискването на самия Стоичков. Другото, което прави впечатление е позата на играча, която е увековечена. В реалната ситуация, която представя монументът, Стоичков гледа към небето с вдигнати ръце, след като е вкарал значим гол. Легендата обаче е поискал статуята му да гледа напред.

"По принцип тази поза е с главата обърната към небето. Той пожела главата му да се насочи напред, с което според мен в доста голяма степен се загуби енергията на цялото нещо", уточни Ненов.

Статуята трябва да е готова за 20 май, когато е невижданото шоу "50 години номер 8". Тече събирането на пари по инициативата, като още предстои значителни средства да бъдат събрани.

"Сумата, която сме обявили, още сме далеч от нея. Обявили сме срок на кампанията до 30 април, има още цял месец", заяви заместник-председателя на фенклуба Бисер Митков.

заместник-председателя на фен-клуба Бисер Миткзаместник-председателя на фен-клуба Бисер Митк.

"Статуята ще бъде монтирана отпред на градинката на мястото на бившата чешмичка, точно в средата. Тук ще бъде обособен и кът за отдих с пейки около него. Тук ще бъде в средата на градинката пред стадиона. Най-вероятно към входа ще гледа. Най-вероятно ще бъде изписано името и успехите на Христо Стоичков отдолу – титлите, които е спечелил", заяви изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров.

Спортният министър Красен Кралев пък е обещал да отдели лични средства за инициативата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички