Добра новина за Акрапович, ще може да разчита на Георги Йомов


Добра новина за Акрапович, ще може да разчита на Георги Йомов
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1267 0

Наставникът на ЦСКА Бруно Акрапович получи и една добра новина преди двубоя с Левски.  Той ще може да използва крилото Георги Йомов. Двубоят е в събота от 15:00 часа на националния стадион.

Фланговият нападател се контузи в контролата с Гибралтар (3:0), в която отбеляза един от головете. Заради травмата той пропусна срещите от Лигата на нациите с Финландия и Ейре. Йомов имаше мускулен проблем. Заради това се наложи да пътува до Белград, където премина рехабилитационен курс при местната лечителка Мариана. Явно той е дал добър резултат.

В момента терапия в Белград карат още двама играчи на "червените" - Жеферсон и Амос Юга. Първият се контузи при успеха с 5:0 над аматьорския Ботев (Ихтиман) за Купата на България. Универсалният футболист до последно ще е под въпрос за дреката със "сините". Жеферсон бе използван от Акрапович в центъра на отбраната, а преди това направи добри мачове като дефанзивен халф, пише "Тема спорт".

Със сигурност мачът в събота пропуска другият дефанзивен халф Амос Юга. Той получи травма по време на лагера на Централноафриканската република. Прогнозите са, че той ще е извън терените около десет дни. Има минимален шанс да е на линия за двубоя с Йънг Бойс от Лига Европа. На разположение на Бруно Акрапович за сблъсъка с Левски няма да бъдат Брадли Мазику и Иван Турицов, които са заразени с COVID-19.

Под въпрос остават двамата капитани Петър Занев и Валентин Антов. Първият се възстановява от травма, а вторият е с вирусно заболяване и отпадна от групата на националния отбор. Неясна е ситуацията и около Бусато и Тибо Вион, които изненадващо отпаднаха от групата за срещата с Ботев (Ихтиман) и от клуба не обясниха каква е причината за това. Контузия по време на загрявката преди срещата пък получи Рафаел Енрике.

А с кой чуждестранен нападател се раздели ЦСКА малко преди двубоя с Левски - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички