Джони Велинов: Истинският ЦСКА е дух, мъжество, майсторство и...


Джони Велинов: Истинският ЦСКА е дух, мъжество, майсторство и...

1139 0

Легендата на ЦСКА Георги Велинов говори пред "Меридиан мач" за представянето на "червените" срещу Берое в мача за Купата на България.

В сряда видяхме истинският ЦСКА - дух, мъжество, майсторство, раздаване. Щастлив съм, че бях на стадиона и гледах на живо големия мач срещу Берое. Надявам се всички видяха и най-важното - разбраха, че няма млади, няма стари, а това е ЦСКА. Мисля, че отдавна не се е създавала такава атмосфера, не е било толкова горещо по трибуните.

Станахме свидетели на изключително обединение между футболисти, треньори, публика. Всички повярваха в успеха и той нямаше как да не дойде.

Аз вярвах в ЦСКА и преди първия мач в Стара Загора, но не очаквах толкова категорично отборът да надиграе Берое. Все пак има разлика между „А" и „В" група, но се видя, че нивото на ЦСКА е огромно и винаги ще бъде такова - независимо от трудностите, от проблемите, от несигурността.

Няма ли го ЦСКА в елита, няма и първенство. Това е ясно през този сезон. В сряда вечерта бях възхитен от всичко - от шествието, от подкрепата, от мъжеството и героизма на тези момчета в червени фланелки.

В този отбор играят само българи, което показва, че всеки си тежи на мястото. Някои от тези момчета след време ще бъдат гордост и за националния отбор. Сигурен съм в това. Голямо браво на всички, свалям им шапка.

Няколко думи и за Христо Янев. Това младо момче направи така, че ЦСКА играе по този впечатляващ начин - със затваряне, преливане между линиите, отигравания. Янев заслужава нашето доверие. Мисля, че той тепърва ще се развива и води отбора нагоре. Надявам се и ЦСКА да се върне по най-бързия начин в елита - още от това лято. Момчетата показаха, че го заслужават.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички