Джеки: Няма разделение между феновете, а оздравителите държаха Лупи за шлифера


Джеки: Няма разделение между феновете, а оздравителите държаха Лупи за шлифера

1334 0

Легендарният капитан на ЦСКА Георги Димитров - Джеки е много щастлив от завръщането на отбора в елита на българския футбол от новия сезон. Железният бранител наруши близо едногодишното си мълчание по въпроси, свързани с ЦСКА и в интервю пред "Тема Спорт" разкри какво мисли по наболелите въпроси касаещи клуба.

Мнението на бившият защитник е, че мястото на ЦСКА е в Първа професионална лига, а не по селските дивизии.

На въпрос дали одобрява пътя по който е избрал да поеме ЦСКА, Джеки отговори категорично;

"ЦСКА е в Първа лига и не виждам да има недоволни от това. Значи всичко е на­ред. Процесите в клуба си вър­вят по нормативните доку­менти, всичко е законно, ина­че нищо нямаше да стане."

Според Джеки реално разделение между феновете на ЦСКА няма, а дори напротив-налице е обединение. Той е на мнение, че опитите за разцепване на публиката се правят от хора, които искат постове в ЦСКА и са готови на всичко за да го постигнат.

"За какво разцепление можем да говорим, след като на контролата с Удинезе, който в мо­мента не е нищо особено ка­то отбор, идват 10 000 зри­тели! И то при положение, че всичко живо е тръгнало на по­чивки по морето и София е кажи-речи празна. Десет хиляди! Никакво разделение няма, просто на някои хора много им се иска да са фактори в клу­ба. Но не става, свърши това време, изпуснаха влака! В ЦСКА такива неща вече няма да има. В крайна сметка реших да си изкажа публично мнение­то, защото ми писна сульо и пульо да взимат отношение по процесите в ЦСКА и не е редно да се правя на ощипана госпожица. Постоянно ме спи­рат хора и ме питат "Ти от кое ЦСКА си" и ми омръзна. Ще го кажа ясно - не приемам ЦСКА да е във В група или по селските дивизии. Това е."

Относно учредителите на новото дружество ЦСКА 1948 Джеки не се изказа никак ласкаво.

"Изобщо не искам да ги обсъждам, защото някои от тях съм ги виждал, като дър­жаха Лупи за шлифера. Знам много работи за тях, обаче по-добре да не говоря. Някой ден може би ще съжаляват за това, което правят сега, не знам. Но нито в публиката има разделение, нито нищо. Само футболните хора, кои­то докараха клуба до това по­ложение, опитват да мътят водите. Разни типове, дето като хамелеони минават през "Армията". И когато дойде ня­кой със стабилна позиция и с много пари, а не като Лупи, за­почват да се навъртат пок­рай него. Хайде стига, от 1977-а съм в ЦСКА и са ми пре­делно ясни подобни хора. Те са такива, че да беше дошъл Саддам Хюсеин да дава пари в ЦСКА, и след него щяха да тръгнат..."

На въпрос дали клубът в Първа лига е истинският ЦСКА, бившият защитник отговори култово:

"Е кой клуб е тогава? Дядо Мраз ли е или Али Баба?! Хайде стига глупости, аз друг ЦСКА, освен този в Първа ли­га, не знам. Казва се ЦСКА Со­фия, а не ЦСКА Монте Карло. Нека си говорим сериозно. Не знам защо изобщо се обръща внимание на тези подмята­ния за името. Очевидно е, че някои медии тенденциозно го правят, но хората не са глупа­ви, виждат, четат, разбират и подминават с безразличие."

Запитан дали ЦСКА има шанс за титлата, Джеки отговори  че в възможно, но не е първи приоритет и не пропусна да подкачи Александър Томов.

"Всичко е възможно. Но титлата сега не е най-важно­то. В ЦСКА трябва да се върне спокойствието. Важното е хората да идват с удовол­ствие на стадиона, както и да се трупат нови фенове. Се­га ЦСКА има нормален собственик, няма забавяния, няма драми. Който плаща, той поръчва музиката. Е, ос­вен ако не се казваш Лупи. Той е извън всички реалности."

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички