Джеки: Аматьорските дивизии не са мястото на ЦСКА


Джеки: Аматьорските дивизии не са мястото на ЦСКА

1384 0

Бившият легендарен капитан на ЦСКА Георги Димитров коментира промените в клуба и сподели вижданията си за бъдещето на "армейците" в интервю за вестник "Тема спорт".

Г-н Димитров, как ще подейства на ЦСКА завръщането на Любослав Пенев начело на отбора? Играчите сякаш живнаха срещу Берое, но пък сега предстои домакинство на Лудогорец...

- Назначението на Любо закъсня много. Той трябваше отдавна да е поел ЦСКА, още след напускането на Стойчо. Сега за пет мача няма какво толкова да постигне. Не ми се вярва да натрупа някакви позитиви освен този, че се хвърля на амбразурата в тежък момент. Но спортно-технически този отбор е свършил. Любо може и да го постегне, но няма как изведнъж да дойдат брилянтни игри и резултати. А и футболът в момента е последната тема на интерес в ЦСКА. Много по-важно е какво ще се случва с клуба оттук насетне.

В тази връзка собствениците Ивайло Манджуков и Милко Георгиев организират в събота дискусионен форум с всички акционери и фенфракции. Това ли е най-удачният вариант да се обмисли бъдещето на клуба и какъв резултат очаквате да даде тази сбирка?

- За мен най-важното нещо е ръководството на ЦСКА да бъде напълно откровено и честно към обществеността. Само по този начин ще се спаси клубът. И новите собственици тръгнаха точно по този път, те открито си признаха, че положението е много тежко. Така трябва, нека се знае какво става, а не да се замазва, замита и прикрива. Вярно, лиценз за Европа може и да не бъде взет, но в тази обстановка за какво му е на отбора да играе в турнирите. Не, сега трябва да се вземат ключови за бъдещето на ЦСКА решения. С нетърпение очаквам плана за развитие на Манджуков и Георгиев, който ще бъде обявен на форума (на 9 май часове преди мача с Лудогорец). Моето мнение е, че отборът трябва да направи всичко възможно, за да бъде в А група.

"Чистилището" не го одобрявам като идея. Аматьорските дивизии не са мястото на ЦСКА. Нека се направи всичко възможно клубът да се стабилизира и изведе на по-добра перспектива. На форума в събота очаквам конструктивен диалог, но няма как да се вземат някакви кой знае какви решения, без да бъдат подплатени с нужните финанси.

Как трябва да се издържа клубът според вас? От един основен благодетел, както в Лудогорец, или с консорциум от 10-15 човека, които да осигуряват средства?

- ЦСКА има нужда от машинист. От човек с авторитет и обществено доверие, който да кара влака. Тази личност трябва да е доказана и уважавана в обществото и, естествено, да има пари, с които да осъществи своите намерения. 10-15 човека трудно ще се разберат каква посока да се следва. Всеки ще иска нещо различно и накрая най-много да настъпи още по-голям хаос. В тази ситуация трябва да се намеси някой, който истински обича ЦСКА, и да го извади от калта. Нужно е да се извадят много пари. Друг изход не виждам. Иначе положението е ясно - аматьорски групи и после какво ще става... Не ми се мисли просто.

Какво наследство остави предишното ръководство? Наскоро се появи информация, че дълговете на клуба са нараснали с 3 милиона лева за една година?

- Наследството е ясно - кошмарно. Какво се е правило в ЦСКА през последните две години въобще не ми се мисли. А и вече не бива да се ровим в кирливите ризи. Оттук насетне трябва да се гледа в перспектива - какво може да се направи, за да се спаси клубът. Да оставим миналото настрана и да гледаме напред. Иначе рискуваме да се удавим в бакиите на предишните собственици.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички