Димитър Пенев за мача с Интер: "Не ни интересуваха парите. Беше голяма гордост за всички - без значение ЦСКА, Левски или Славия" (ВИДЕО)


Димитър Пенев за мача с Интер: "Не ни интересуваха парите. Беше голяма гордост за всички - без значение ЦСКА, Левски или Славия" (ВИДЕО)
Снимка: CSKA.BG Колаж: Sportlive.bg

1674 0

ЦСКА е носил безброй паметни мигове и поводи за гордост на своите фенове, а и на цяла България. Безспорен пример за такъв е една от най-великите кампании в историята на "армейците".

Златна страница в историята на ЦСКА и българския футбол

През сезон 1966/67 г. "червените" правят немислимото - стигат до полуфинал в Купата на европейските шампиони. Там на пътя им застава Интер, в чийто дом родният гранд прави 1:1.

Още: Полицията предупреди, че може да се справи с хулиганите като през 2011 г. на Левски - ЦСКА (ВИДЕО)

Реваншът се играе пред над 70 000 зрители на националния стадион "Васил Левски", а ЦСКА отново се оказва голям залък за "нерадзурите". Италианският тим повежда, но Никола Радлев изравнява за българския тим в 78-ата минута, след което се стига до 3-ти мач.

Именно от реванша на 26-и април се навършват 57 години. По повода "армейците" пуснаха специално видео в социалните мрежи. В него един от участниците в двубоя - легендарният Димитър Пенев, се връща назад във времето, за да си спомни какво е да оставиш без отговор Интер.

Какво си спомня Чичо Митко?

"Това беше една голяма гордост - за нас и за обществеността. Без значение кой симпатизира на ЦСКА, Левски или на Славия. Никога не се е говорило за финанси, а просто гордостта да победиш един такъв известен отбор", казва Пената пред клубната телевизия и продължава.

Още: На косъм от трагедия: Полицията предотвратила невиждано меле между фенове на ЦСКА и Левски

"Повечето от коментарите бяха това за това, което направихме с играта си, с тактиките на треньора Орманджиев. Треньорите и ръководството са имали достатъчно пълна информация, за да изпълним ние над 50% от своите задачи - индивидуални и отборни", допълни още Димитър Пенев.

Пламен Гетов: ЦСКА закъсня с Ел Маестро, а Левски свърши най-важната си работа

От полицията с официално изявление: Ще има хореографии на ЦСКА - Левски, но с ограничения

Иван Тасев е подписал за 3 години с ЦСКА, но е възможно бързо да бъде пратен под наем

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички