Димитър Пенев: Някой ден "Армията" ще падне и ще затрие историята на ЦСКА


Димитър Пенев: Някой ден "Армията" ще падне и ще затрие историята на ЦСКА

5032 0

Легендарният футболист и треньор Димитър Пенев не скри болката си от окаяното състояние на стадион "Българска армия", като заяви, че се притеснява, че един ден ще се срути и ще заличи историята на ЦСКА.

"Виждате ме в момента на живо. Излъчвам доброта и мисля навън да бъде добро слънце и хората вече да се усмихват, но мисля, че ще се забави времето да се усмихнем. Винаги съм бил усмихнат, защото съм дал много на футбола като състезател и като треньор. Днес винаги казвам, че няма ЦСКА, няма Левски... Е, ЦСКА винаги е на първо място в темите. Локомотивец знаете, че съм от малък и винаги имам обожатели, приятели, близки и роднини на всеки метър, когато се покажа някъде. Хайде, метър е малко, но на 10 метра...", започна Пената пред bTV в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

Той призна, че не спазва стриктно карантината, а често посещава "Българска армия". "Минавам, за да видя хората от ръководството, да видя дали алеята е права, да не са я изкривили. Дълги години ни обещават. Този стадион е от 50-а година. Някой ден може да падне и да затрие историята. После не може да открием и купите и наградите на поколения не само футболисти, а и големите баскетболисти, волейболисти... Всичко има тук в този музей - 15 до 20 вида спорт. Всички тези награди са и международни и вътрешни. И ако падне едно малко земетресение... То минава първо през Гърция, така че като там се залюлка леко, да се обадиш да предпазим музея", пошегува се Стратега.

Той си припомни и някои любопитни моменти от Световното в САЩ през 1994 година. "Официално беше наредбата семейните да са в друг хотел. Не говорим за Германия, за Италия, а говорим за нашия отбор. Имаше моменти, когато в парка се целуваха, прегръщаха. Дай Боже някой да е направил наследство в Америка, да бъде американче, там на пейката. Но няма такъв случай. Нашите момчета се ръководеха от групата на Наско Сираков. 50 кг. кайма закараха в Америка на багаж в куфарите. И когато победихме в първата среща, в парка пред хотела един майстор от Варна направи една скара, запуши. В почивка този ден ги бях пуснал, по пейките приятели идваха... И в един момент след половин час виждам с д-р Гевренов и Христо Запрянов как и американци се редят на опашка при скарата с готови кюфтета. Нашите отиват и си взимат да си носят по пейките. Свободно, в този ден сме свободно".

Преди победата над Германия с 2:1 пък в лагера на "трикольорите" е бил Франц Бекенбауер. "Лично имам от него много автографи, обувки, анцузи. Тогава два дни беше при нас. Точно тогава беше шума какво става в българския отбор. Това ни даде едно самочувствие, че германците са точно сега уязвими, заради проблема с Ефенберг, който не игра в нашия мач, а си тръгна без позволение от неговия щаб, че жена му трябвало да роди в Германия след два дни", разкри още той.

По-рано пък се появи информация, че бранител на отбора е готов да разтрогне доброволно и да се окаже от оставащите си заплати - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички