Дербито между ЦСКА и Левски изпревари това на Прага


Дербито между ЦСКА и Левски изпревари това на Прага
Снимка: БГНЕС

2124 0

За мача между ЦСКА и Левски започна да се говори и по някои от европейските медии, които обръщат внимание за всички значими срещи на Стария континент през уикенда. Интересно е, че битката на София нормално отстъпва по внимание на Фенербахче - Галатасарай, което ще бъде голямото дерби на Балканите тази седмица, но сблъсъкът между „червени" и „сини" е оценен по високо от големия мач на Прага между Спарта и Славия.

Английската агенция Sportsmole и френският специализиран сайт Footballski, който следи футбола в чужбина, дават сериозно предимство на столичното дерби. Според тях мачът определено е по-горещ и на трибуните. Другата причина е, че съперниците са съседи в класирането, като се изтъква, че нетърпимостта между двата отбора ще накара Левски да се опита да откаже ЦСКА от идеята да оспорва титлата на Лудогорец.

В същото време ситуацията в Чехия е различна, като Славия Прага все още преследва кандидат шампиона Виктория Пилзен, докато славната Спарта, която отскоро има нов треньор, е на пета позиция и им е нужен не само един успех, за да влезе в местата, които дават право на участие в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички