"ЦСКА умре" изгря на транспарант на дерби мач в Румъния (ВИДЕО)


"ЦСКА умре" изгря на транспарант на дерби мач в Румъния (ВИДЕО)
Снимка: Sportlive.bg

5126 0

Едва ли някой се вълнува особено от случващото се в 4-а дивизия на Румъния, но там се подвизават отбори, които претендират да са автентични наследници на грандовете Рапид и Стяуа - нещо, доста познато в българската футболна действителност. Освен това 15 хиляди души се погрижиха атмосферата да е повече от фантастична на фона на пустеещите напоследък стадиони на Балканите.

А по време на мача беше намесен и родният ЦСКА. В агитката на домакините от Академия Рапид (Букурещ) изгря огромен транспарант, на който пише "ЦСКА умре" - действие, което определено разгневи гостуващите фенове, които са близки в исторически план до ЦСКА.

Както може да се досетите, Академия се явява наследник на банкрутиралия 3-кратен шампион Рапид, който пък се изправи срещу СКА Стяуа - отбор на военните, който започна от най-ниското ниво на футбола в северната ни съседка. Да, историята е почти индентична с тази на ЦСКА - София и ЦСКА 1948. СКА Стяуа играе на стадион "Генча", докато творението на Джиджи Бекали - ФКСБ, е признато от УЕФА и се подвизава на "Арена Национал" в румънската столица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички