ЦСКА срещу Литекс в похода към 32-ата


ЦСКА срещу Литекс в похода към 32-ата
Снимка: БГНЕС

1979 0

Лидерът в "А" група ЦСКА ще гони задължителна победа в днешното си домакинство на Литекс. Настроението на "Армията" е приповдигнато след последните добри резултати на тима, който има преднина от 5 точки на върха на класирането.

По пътя към 32-ата титла на ЦСКА му предстои тежка серия от мачове. Първият от тях е именно днешният, следват дерби с Левски и сблъсък с Лудогорец.

Ръководството на ЦСКА пък отсега потрива доволно ръце заради големите приходи, които се очакват от мача. В последните няколко дни "червените" фенове масово се активизираха да подкрепят любимците си в дербито с Литекс, като се заканиха да напълнят стадиона.

Допълнителен дразнител за ултрасите на "армейците" е присъствието на бившия им играч Джаксън Менди в редиците на гостите. Както е известно, той избяга през лятото от лагера на ЦСКА в Боровец, а само няколко часа по-късно позира с оранжевата фланелка. В една от контролите на Литекс в Драгалевци пък феновете на ЦСКА атакуваха бившите си любимци Менди и Косоко с псувни и банани. Шефовете на ЦСКА направиха опит да усмирят феновете, като ги призоваха да подкрепят отбора си по цивилизован начин, без излишна агресия, която може да донесе сериозно наказание на клуба.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов има доста проблеми с окомплектоването на състава за дербито. На една от последните тренировки на тима се контузи сърбинът Неманя Милисавлевич, който до последно ще е под въпрос. По всяка вероятност обаче крилото ще бъде оставено извън групата за мача, за да бъде запазен за предстоящото след седмица дерби с Левски. Твърдо аут е и друг офанзивен играч - Иван Стоянов, който продължава да се възстановява от операция от херния. Почти сигурно националът Апостол Попов, който бе гласен за заместник на тежко контузения Валентин Илиев, също няма да попадне в стартовия състав. Причината е, че Младенов не е доволен от кондиционното състояние на Апата и предпочита да заложи на хърватина Оршулич като партньор на Тунчев в средата на терена. На върха на "червената" атака отново ще действа румънецът Серджиу Буш, който ще бъде подпомаган по крилата от Силва и Карачанаков.

В лагера на Литекс обаче няма да подходят примиренчески към мача. Треньорът Красимир Балъков и подопечните му ще се опитат да се реваншират пред шефовете и феновете заради резила с Локомотив (Пд) в предишния кръг на "А" група. Заради контузия срещата днес ще пропусне крилото Омар Косоко, а освен него в лазарета на ловчанлии са още вратарят Евгени Александров и опорният халф Александър Цветков. Очаква се Балъков да заложи на схема 4-2-3-1 за гостуването на "Армията". На върха на атаката ще играе Уилмар Джордан, а малко зад него ще действа талантливият младок Кристиян Малинов. По крилата ще нападат Ваюши и Асприля.

В последния кръг на "А" група ЦСКА победи Ботев (Пд) с 1:0, а Литекс загуби с 0:2 визитата си на Локомотив в Пловдив.

Вероятни състави:

ЦСКА: Дивиш, Василев, Оршулич, Тунчев, Кукоч, Сънди, Маркиньос, Фелипе, Силва, Карачанаков, Буш

Литекс: Баривиера, Ст. Попов, Менди, Божиков, Недялков, Колев, Бумал, Асприля, Малинов, Ваюши, Джордан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички