ЦСКА-София и ЦСКА 1948 отново се "захапаха" преди търга за емблемата


ЦСКА-София и ЦСКА 1948 отново се "захапаха" преди търга за емблемата
Снимка: БГНЕС

1544 0

Ден преди повторния опит за провеждане на търга за активите на фалиралото дружество на ЦСКА, позициите от кандидатите за тях отново заваляха. 

От ЦСКА-София публикува официално обръщение на сайта си, с което заявяват, че няма да приемат "натрапници в дома им".

Другият фаворит за емблемата е аматьрският ЦСКА 1948, чийто представител не бе допуснат до търга в края на март, което и наложи да се даде дата за повторно проведжане, като този път мястото е Кърждали, а не стадион "Българска армия". От клуба се обръщат към представителите на всички компетентни институции – Министър-председателя на Република България, Главния прокурор, Министъра на правосъдието и Министъра на вътрешните работи да съдействат за нормалното провеждане на наддаването.

Ето позицията, публикувана на сайта на ЦСКА-София:

Армейци,

Утре в гр.Кърджали ще се проведе търгът за активите на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност). ОСК ЦСКА счита, че емблемата по право принадлежи на армейската общост и на никой друг. Всякакви опити за домогвания от страна на външни фактори към нещо, което е изконно наше, не могат и няма да бъдат допуснати. Такива опити за посегателство нямат нищо общо с честта и морала. Те са далеч от армейските ценности, които всички ние изповядваме. Трябва да се знае, че ЦСКА не е само футбол!

Членовете на ОСК ЦСКА развиват близо 20 вида спорт и ние няма да приемем натрапници в нашия армейски дом! Червената общност е направила своя избор и ОСК ЦСКА застава зад него.

САМО ЦСКА!

Председателски съвет на ОСК ЦСКА

Ето и позицията на ЦСКА 1948:

Уважаеми дами и господа,

На 30 май в гр. Кърджали предстои провеждането на втори търг с тайно наддаване за активите и марката на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Минималната цена е 1 646 325 лв., а голяма част от сумата ще отиде за покриване на дълговете на армейския клуб към държавата.

Напомняме, че предишният търг на 30 март бе умишлено провален. Тогава стадион „Българска армия“ бе блокиран от ултраси, които не допуснаха трима от общо четирима кандидати да подадат своите оферти. Неуважението към закона бе толкова нагло, че извършителите не се поколебаха да използват дори невръстни деца като “жив щит”. Единствено представител на ултрас групировката „Енимълс“ (Животните) бе допуснат да подаде своята оферта. Представителят на ЦСКА 1948, който бе заплатил задатък в размер на 10% от оценката на активите (164 632,50 лв.), бе спрян с физическа сила и не успя да подаде плика с офертата на клуба, като беше заплашван, обиждан и физически атакуван.

Днес, само ден преди втория търг за активите и марката на ЦСКА, сме свидетели на сходни събития. Умишлено се нагнетява напрежение и се създават предпоставки за агресия и насилие. В социалните мрежи, привърженици и служители на ПФК ЦСКА-София АД заплашват, че в Кърджали „ще се лее кръв“, ако представители на ФК ЦСКА 1948 опитат да внесат оферта. Отправят се призиви за „пълна мобилизация“ и „окупация“ на града, за да бъде саботиран и този търг. Включително, чрез използване на насилие.

В тази връзка, ЦСКА 1948 се обръща към представителите на всички компетентни институции – Министър-председателя на Република България, Главния прокурор, Министъра на правосъдието и Министъра на вътрешните работи:

Уважаеми дами и господа,

Търгът за активите и марката на ЦСКА е събитие от значим обществен интерес. На 30 май ще проличи, дали в България властва силата на правото или правото на силата. Дали има върховенство на закона или мутренските времена отново са тук. Дали група от 100-200 агресивни мъже е способна да постави държавните институции на колене и да създаде опасен прецедент.

Нашето искане е просто – да се спазват законите на България и да се осигури провеждане на честен търг. Очакваме органите на реда да създадат безкомпромисна организация, която да позволи на всички кандидати, платили задатък в размер на 164 632,50 лв, да подадат необезпокоявано своите оферти.

Ние от ЦСКА 1948 не можем да приемем, че през 2017 г. в България има самозабравили се хора, които отричат законите и безнаказано призовават към насилие. Вярваме, че България е правова държава. Вярваме, че институциите могат да налагат обществен ред. Вярваме, че пред закона всички са равни.

С уважение,

Ръководството на ЦСКА 1948

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички