ЦСКА си уреди домакинство на Левски и второто място след редовния сезон (ВИДЕО)


ЦСКА си уреди домакинство на Левски и второто място след редовния сезон (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

11319 0

Прелюбопитен двубой с два обрата сложи край на редовния сезон 2023/24 в Първа лига. В него ЦСКА успя да спечели гостуването си на Арда с 3:2. Възпитаниците на Стамен Белчев изковаха успеха след почивката и си осигуриха символично домакинство на Левски само след седмица. 

Хайнц с важен гол

И днес норвежци бяха сред героите за “червените”. Победното и последно попадение в двубоя бе дело на Улаус Скаршем, който в 66’ засече добро центриране на изненадата в състава на ЦСКА - Сейни Санянг. Гамбиецът рядко стартира и въобще се включва в игра, но днес спомогна за първи гол с “червената” фланелка. Преди това Тобиас Хайнц изравни до 2:2 в 57’ с шестия си гол в Първа лига през сезона.

Първите 20 минути от срещата бяха ударни - Юрген Матей вкара първия си гол през сезона в 13’, докато Борислав Цонев и Станислав Иванов оформиха мълниеносен обрат с попаденията си в 19-ата и 21-ата минута. Така Арда не успя да запише първа победа в историята си срещу ЦСКА.

Възпитаниците на Стамен Белчев завършат редовния сезон на точка пред третия Черно море (62 т.) и на цели 12 зад лидера Лудогорец. Това означава, че “орлите” ще могат още след седмица с победа да гарантират рекордната 13-а поредна титла на България. Ето я и програмата на ЦСКА до края на сезона в Първа лига:

ЦСКА - Левски

Лудогорец - ЦСКА

ЦСКА - Крумовград

ЦСКА - Черно море

Локомотив Пловдив - ЦСКА

Първо полувреме

ГОЛ! 13 минути отне на Юрген Матей да реализира първото си попадение през настоящата кампания. Нидерландецът необезпокояван засече топката с глава след центриране от корнер и оползотвори доброто центриране на Вион! 0:1! 

ГОЛ! След центриране от десния фланг падна и попадение във вратата на гостите. Бусато се наложи да вади топката от мрежата в 19', когато Матей не се справи с опазването на съперника и Цонев изравни - 1:1!

ГОЛ! След само още 120 секунди втори бивш футболист на Левски - Станислав Иванов, вкара и оформи пълния обрат. Централният нападател се възползва от несъвършено избиване на Бусато и Иванов вкара на опразнена врата за 2:1!

Вижте ВИДЕО с головете на Арда!

В минутите до края на първата част "армейците" опитаха да погледнат към вратата на съперника, но опитите оставаха несполучливи. В наказателното поле на Арда все повече си личеше липсата на цетрален нападател, който да завършва опасните атаки. 

Подобна роля опитаха да изиграят хора от Фаетон до Хайнц, че чак до Марселино Кареасо. 

Второ полувреме

Срещата продължи ударно с много неточен опит на Ел Мами, а Хайнц отговори с по-силен от нужното удар над напречната греда. 

ГОЛ! Тобиас Хайнц реализира изравнителното попадение в 57'. След статично положение норвежецът отправи два удара - първият се отби в съперников играч, а втория прати топката в мрежата на Господинов - 2:2!

Хайнц бе точен

ГОЛ! ЦСКА оформи втория обрат в двубоя чрез Улаус Скаршем. Зимното попълнение се възползва от страхотно центриране на Сейни Санянг, който дублира Фаетон по левия фланг. Крайният бранител отправи високото подаване в 66' и норвежецът вкара втория си гол за "червените" - 2:3!

 

Стартови състави 

Арда: 1. Господинов, 4. Стоев, 6. Крачунов, 9. Офор, 10. Цонев, 12. Окезие, 20. Лозев, 26. Ел Мами, 77. Юруков, 80. Котев, 99. Иванов

ЦСКА: Бусато, Матей, Махмутович, Санянг, Вион, Скаршем, Юга, Кареасо, Линдсет, Фаетон, Хайнц;

*Християн Петров се връща сред резервите. 

Преди мача

Съперниците се познават добре, а преди да се завърне на "Армията" - наследникът на Ел Маестро бе при кърджалийците. Преди няколко седмици отборите се срещнаха на 1/4-финалите за Купата на България. "Армейците" победиха с 1:0 с гол на Юга в 18'. 

ЦСКА през целия сезон загуби визити само на Лудогорец и Черно море в българския елит. Арда през есента направи 0:0 в София, но в Кърджали загуби последното си домакинство на "червените" с 1:3.

В момента "армейците" са в по-добра серия като гости, отколкото домакини. Те разполагат с три поредни победи, докато Арда има победа, две равенства и една загуба в последните си четири домакинства. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички