ЦСКА си изкара яда върху Берое


ЦСКА си изкара яда върху Берое
Снимка: БГНЕС

2404 0

ЦСКА отново компенсира феновете си за слабо представяне като гост с убедителна домакинска победа, след като срази с 4:0 Берое на стадион "Българска армия" и изигра най-силния си двубой под ръководството на Едуард Йорданеску.

Победата на "червените" обаче бе хем подпомогната, хем очернена от измислената дузпа в 4-ата минута, която съдията Станислав Ставров отсъди за "нарушение" на Илия Миланов срещу Диого Виана. Давид Шимао се разписа от бялата точка и даде ранен аванс на "армейците", а само 120 секунди по-късно Арсенио Нунеш намери Густаво Кулма в наказателното поле, а той се обърна майсторски и с хубав изстрел направи 2:0.

Третото попадение бе изработено от Диого Виана, който направи двойно подаване със Станислав Манолев на десния фланг, а диагоналният му изстрел рикошира в крака на Иво Иванов и топката се оплете в мрежата за 3:0.

Шимао с отлично подаване в 81-ата минута разцепи защитата на "заралии" и изведе сам срещу вратаря Руй Педро, който с прецизен удар оформи крайното 4:0.

ЦСКА има 16 точки - 15 спечелени от домакинствата на тима и една от равенството 1:1 в Благоевград, с което дели третото място с Лудогорец, като "орлите" са с мач по-малко. Берое с 13 пункта е шести, а лидери са Левски и Дунав с по 17 точки, като "сините" в понеделник гостуват на Локомотив (Горна Оряховица).

Изненадващо още в 4-ата минута главният съдия Станислав Ставров реши да отсъди дузпа за нарушение на Илия Миланов срещу Диого Виана при борба за висока топка. Защитникът на Берое попречи на съперника да играе с кълбото и може да го е закачил по главата, но със сигурност съприкосновението не бе достатъчно сериозно, за да се говори за 11-метров наказателен удар.

Берое бързо създаде положение за изравнително попадение и с един пас в 9-ата минута бе матирана защитата на ЦСКА, а Радо Кирилов се озова очи в очи с Георги Китанов, но вратарят на "червените" скъси ъгъла и отрази изстрела.

В ответната акция ЦСКА по отличен начин стигна до второ попадение, след като Руй Педро намери вляво Арсенио Нунеш, който пък подаде за Густаво Кулма в пеналтерията. Последва великолепно обръщане и удар на нападателя, с който Макенджиев бе матиран - 2:0.

От този момент ЦСКА започна да контролира напълно играта и можеше да раздвижва темпото и да го притъпява, когато реши, докато гостите изобщо не можеха да си раздадат три паса подред.

В крайна сметка "армейците" не стигнаха до ново голово положение, но и нямаха нужда да го правят, след като не пускаха инициативата до края на полувремето.

ЦСКА окончателно елиминира интригата в 49-ата минута, когато Диого Виана размени подавания със Станислав Манолев и стреля от границата на пеналтерията, а след рикошет в крака на Иво Иванов топката излъга Макенджиев - 3:0.

При липсата на каквото и да е напрежение и в двата тима до края на срещата съперниците започнаха да играят подчертано на контри. На скорост атаките си разгръщаха и Берое, и ЦСКА, но ударите все биваха неточни.

В 81-ата минута Давид Шимао с поредното си отлично отиграване изведе Руй Педро на стрелкова позиция сам срещу вратаря и португаленцът не разочарова за 4:0.

ЦСКА: 12. Китанов, 11. Манолев, 4. Чорбаджийски, 23. Дюлгеров, 3. Недялков, 6. Пинто, 21. Педро, 7. Виана, 26. Кулма, 17. Шимао, 10. Нунеш

Берое: 22. Макенджиев, 3. Охене, 4. Като, 6. Иванов, 9. Кирилов, 11. Милисавлевич, 13. Ахмед, 18. Зехиров, 19. Ал. Василев, 21. В. Василев, 71. Миланов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички