ЦСКА ще блокира София на 20 април


ЦСКА ще блокира София на 20 април
Снимка: БГНЕС

1436 0

Феновете на ЦСКА ще блокират централни софийски улици на 20 април (сряда), пише "Тема Спорт". Организацията на червения протест вече тече с пълна сила и привържениците обмислят и дискутират оживено маршрута си в деня на реванша с Берое за Купата на България.

На двубоя, който започва в 20:00 часа, се очаква да присъстват 15 000 фенове, а поне 30% от тях вероятно ще се включат в протеста. Шествието на запалянковците със сигурност ще премине през някои от основните пътни артерии в столицата - „Орлов мост" и кръстовището при Софийския университет. Идеята е те да бъдат блокирани, както се направи при няколко протеста в последните месеци - на полицаи, еколози и таксиджии.

Привържениците на армейците ще се опитат да проведат шествието в пиков час, за да блокират трафика в най-натоварените моменти от деня.

Така протестът може да се проведе между 17:30 и 18:30 или между 18:00 и 19:00 часа. Окончателният маршрут все още не е избран, но при всички положения ще включва улица „Иван Асен II", където е сградата на футболната централа.

Феновете са намерили и символично значение на своя протест на 20 април. Точно на тази дата се навършват 140 години от началото на Априлското въстание и армейците ще я почетат с масовото си присъствие по някои от централните улици на София.

Причината за подготвяния протест е нарастващата нетърпимост към отговорните фактори в БФС „Тези се гаврят с нас", заяви онзи ден Милко Георгиев, член на Съвета на директорите на новото дружество ФК ЦСКА. Припомняме, че желанието на армейците е членствените права на старото дружество ПФК ЦСКА АД да бъдат прехвърлени на новото - ФК ЦСКА.

Търпението вече съвсем се изчерпва, след като БФС предложи неосъществим вариант на клуба да кандидатства със старото дружество за професионален лиценз. То обаче е в процедура по несъстоятелност и няма как да покрие критериите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички