ЦСКА се развихри като за последно срещу Велбъжд


ЦСКА се развихри като за последно срещу Велбъжд
Снимка: БГНЕС

1672 0

ЦСКА продължава да мачка във "В" група. Тимът на Христо Янев записа поредна победа, този път с 6:0 срещу Велбъжд Кюстендил на "Армията". Според слуховете двубоят могже да е последен за "армейците" на Югозапад. Появиха се информации за отнемане да точки и изхвърляне на тима в по-добното нимо на родния футбол - "А" окръжна.

Това обаче явно не беше повлияла на "червените" които се развихриха и за пореден път зарадваха многобройната публика на своя стадион. 

"Червените" откриха резултата още в 7-ата минути. Капитанът Борис Галчев центрира в наказателното поле, където Преслав Йорданов свали топката към Павел Головодов, който с прецизен удар в десния ъгъл бележи за 1:0.

Малко след това Головодов пропусна да увеличи аванса на домакините. Борис Галчев пробва да го изведе в наказателното поле, но футболистът на "червените" не успява да достигне топката и тя е уловена от вратаря на гостите.

Това обаче се случи в 17-ата минута. След центриране на Галчев от пряк свободен удар, Преслав Йорданов с глава заби топката в мрежата на Велбъжд - 2:0.

Поредният добър шанс за "амрейците" дойде в 30-ата. Галчев изведе Преслав Йорданов, който преодоля вратаря на гостите и центрира към Николай Цветков, който обаче беше изпреварен от защитник на Велбъжд, който чисти в корнер.

В 37-ата минута падна и трети гол за ЦСКА, отново дело на Преслав Йорданов. Нападателят се разписва след изключително техничен удар с глава след центриране на Борис Галчев отдясно. 

След почивката Преслав Йорданов оформи своя хеттрик. Николай Цветков центрира и таранът отново с глава от няколко метра прави безпомощен вратаря на гостите в 50-ата минута.

Осем след това капитана на ЦСКА Борис Галчев увенча добрата си игра с гол. След размяна на пасове между Преслав Йорданов и Галчев, халфът беше изведен сам срещу вратаря и с изключително техничен прехвърлящ удар направи безпомощен вратаря на Велбъжд. за 5:0.

Куриозна ситуация пред вратата на Велбъжд в 78-ата минута. След меле и няколко рикошета, топката така и не влиза във вратата на гостите.

Секунди по-късно Галчев пробва нов прехвърлящ удар, но топката минава на сантиметри от левия страничен стълб.

Резервата Владислав Узунов се отчете със страхотен гол в 86-ата минута. Нападателят вкара след плътен удар от около 23 метра, фронтално срещу вратаря Кирилов.

В момента ЦСКА е лидер в класирането с пълен актив от точки - 15 и 22:0 голова разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички