ЦСКА се моли на Дунав да съди УЕФА


ЦСКА се моли на Дунав да съди УЕФА
Снимка: БГНЕС

5836 0

Изпълнителният директор на Дунав Русе Ивайло Петков обяви, че Дунав не е приел молбата на ЦСКА да се присъедини към "Червените" в дело срещу УЕФА след решението на организацията да отнеме правото на "армейците" да играят в Европа.

Както е известно, "небесносините" взеха мястото на ЦСКА в надпреварата, а от ръководството на тима лично благодариха на Георги Градев, който им е помогнал с правните рамки на участието на тима в Европа.

"Доста неща видяхме и чухме напоследък. Затова държим да внесем яснота, относно участието ни в турнира за Лига Европа. След като се класирахме на четвъртото място в крайното класиране на Първа лига, на 15 юни получихме мейл от УЕФА с акаунт за картотекиране на футболисти за участие в турнира за Лига Европа. Имаше и съответно запитване, дали имаме готовност да участваме в надпреварата. На 19 юни продължихме да работим по този начин, картотекирахме футболистите и изпратихме писмо, че сме съгласни и имаме готовност да участваме в първия предварителен кръг, при положение че бъдем поканени от УЕФА.

Бяхме включени в жребия за първия предварителен кръг и бяхме изтеглени да играем с Иртиш Павлодар. На 23 юни при нас дойде писмо с покана за участие в дело на ЦСКА срещу УЕФА. Ние отказахме. Днес /26 юни/ има дело в КАС на ЦСКА срещу УЕФА, по което Дунав е страна. До края на деня трябва да излезе официално решение на КАС. Искам да изразя благодарност от името на клуба на Георги Градев и неговата адвокатска кантора "СИЛА" за съдействието, което ни оказва по казуса.

Държа да подчертая още, че писмото, което излезе по медиите, не е това, което официално сме изпратили до УЕФА. Ние сме свършили каквото трябва, за да защитим интересите на ФК Дунав, без да намесваме и коментираме друг клуб или БФС. Сега чакаме официално решение по този въпрос и се готвим за мачовете ни с Иртиш", заяви Петков по време на пресконференцията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички