ЦСКА с разгром срещу Ботев (Ихтиман) в дебюта на Акрапович и е на 1/8-финал за Купата


ЦСКА с разгром срещу Ботев (Ихтиман) в дебюта на Акрапович и е на 1/8-финал за Купата
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6936 0

ЦСКА разгроми Ботев (Ихтиман) с 5:0 в двубой от 1/16-финалите на Купата на България. Срещата трябваше да се играе в Ихтиман, но след договорка между двамата отбора тя бе е на "Армията".  Дебют начело на тима направи Бруно Акрапович. Али Соу бе точен десетина минути преди края на първото полувреме. През втората част ЦСКА Джером Синклер се отчете с два гола, а по едно попадение добавиха Стефано Белтраме и Ахмед Ахмедов.

Очаквано ЦСКА имаше доминация от само начало на двубоя. В 4' Тиаго Родригес центрира в наказателното поле. Там Жеферсон отклони към Томи Юрич, но той не успя да се разпише от чиста позиция. В 12' Юрич получи на границата на наказателното поле, проби и опита диагонален удар, който нацели гредата. Топката стигна до Митко Митков, който обаче стреля неточно.

Пет минути след това Пеняранда  изведе Али Соу, който се озова зад гърба за противниковата защита. Нападателят на ЦСКА преодоля вратаря Николай Радев, но си поведе твърде дълго топката, която излезе извън пределите на терена.

Ботев Ихтиман така и не съумяваше да създаде нещо интересно и изцяло отстъпи инициативата.  В 30' Томи Юрич бе намерен с дълго подаване на границата на наказателното поле. Той стреля силно, но след рикошет топката мина над вратата. В 34' натискът на "червените" даде резултат и откриха головата си сметка.  Митков проби по левия фланг и центрира. Али Соу успя да овладее с гръб към вратата, обърна се и стреля за 0:1. Малко след това Матей можеше да удвои, но стреля неточно с глава.

Десет минути след началото на втората част ЦСКА вече имаше комфортна преднина от две попадения.  Юрич получи отляво на атаката и центрира остро в наказателното поле. Там Джером бе оставен непокрит и вкара от близко разстояние.

След час игра Синклер можеше да се разпише за втори път, но изстрелът му с глава прескочи вратата. В 64' бе отсъден фаул за "червените". С изпълнението му се нагърби влезлият като резерва Белтраме, който вкара в ъгъла на вратаря за 3:0.

4 минути след това ихтиманци осъществиха първата си по-опасна атака. Каптиев проби отдясно и върна добре към Гаврилов, но халфът не отправи добър шут и изпрати топката в аут. В 70' резултатът стана още по-изразителен. Синклер финтира футболист в зелено и фалцовият му изстрел с левия крак попадна за четвърти път в мрежата на Радев.

В 77' ЦСКА поведе с 5:0. Тиаго Родригес пусна между двама противници и изведе Стефано Белтраме по левия фланг. Той пусна успореден пас, а Ахмед Ахмедов го засече.  Пропуск от чиста позиция направи и Мартин Смоленски, а в 81' стреля мощно от далечно разстояние, но топката прелетя над напречната греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 2. Юрген Матей, 3. Жеферсон, 6. Митко Митков, 7. Енрике Рафаел, 9. Томи Юрич, 13. Юнус Санкаре, 17. Адалберто Пеняранда, 20. Тиаго Родригес, 22. Али Соу, 28. Пламен Гълъбов

Ботев Ихтиман: 12. Николай Радев, 3. Станислав Катранков, 19. Димитър Везалов, 5. Борислав Ангелов, 6. Антонио Илиев, 7. Васил Велев (К), 8. Йоан Гаврилов, 23. Владимир Бахъров, 10. Богомил Христов, 18. Владимир Каптиев, 11. Атанас Курдов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Това ще бъде дебют начело на "червените" за бившия наставник на Локомотив (Пд) Бруно Акрапович. Купата на България е неговият турнир, в който той триумфира със "смърфовете" в последните две години.

Очаква се съставът на "червените" да е полуекспериментален. Акрапович не може да разчита на седмина играчи - националите Валентин Антов, Тонислав Йорданов, Брадли Мазику и Амос Юга и контузените Георги Йомов, Иван Турицов и Петър Занев.

Съперникът на столичани временно е на седмо място в Югозападната Трета лига. От Ботев искат да се покажат на голямата сцена в центъра на София. През седмицата тимът спечели с 5:0 гостуването си на Велбъжд в Кюстендил. В този двубой треньорът Валери Свиленов съхрани част от основните си играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички